28 de març del 2018

Des de Som Poble-CUP-PA emplacem a tots/es els/les regidors/es de l’Ajuntament del Vendrell que són clarament contraris a la situació d’extrema gravetat i excepcionalitat que vivim a una trobada conjunta sense condicions d’entrada




Ahir hi havia convocat, a les 18h. un Ple Ordinari de l'Ajuntament del Vendrell

Com venim denunciant des de ja fa molt de temps a l'estat espanyol ja fa anys que hi ha una pèrdua constant i progressiva de drets civils, polítics i socials perpetrats per un règim hereu directe del franquismes, al capdavant del qual hi ha una classe política que només fa que defensar a les mateixes elits econòmiques que ja manaves abans i que continuen manant ara. Un estat que no ha dubtat en reprimir i empresonar a aquells i aquelles que actuaven, denunciaven o lluitaven contra aquest règim. Exemples ens tenim molts, des de l'Alfon, als nois d'Alsasu, i molts i molts altres. Una repressió política que aquí a Catalunya també s'ha donat i que, no oblidem, moltes vegades perpetrada per alguns dels que a dia d'avui també són reprimits: des de les càrregues a Pl. Catalunya contra l'acampada del 15M, contra la repressió a la mobilització d'Aturem el Parlament, els 3 del Vendrell, o tots els muntatges policials per criminalitzar les vagues generals entre altres, o contra els 27 membres de la Comunitat Educativa de la UAB per defensar l'educació pública.

Durant els darrers mesos aquesta repressió ha anat augmentant fins a límits insostenibles, com hem pogut veure per exemple, a Múrcia però principalment a Catalunya. Ja fa més de 5 mesos que en Jordi Cuixart i en Jordi Sánchez estan tancats a Soto del Real, des de novembre de 2017 l'Oriol Junqueras i en Joquim Forn són a la presó d'Estremera i des d'aquesta darrera setmana Carme Forcadell i Dolors Bassa van ingressar a la presó d'Alcalà-Meco i en Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva a la d'Estremera. Tanmateix el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena ha dictat ordre internacional contra la major part de les persones exiliades: Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Toni Comín, Marta Rovira i Carles Puigdemont, actualment retingut a Alemanya i sense oblildar a l'Anna Gabriel, actualment exiliada a Suïssa.

I tot plegat acompanyat per una continua violència policia al carrer contra aquelles persones que ens manifestem pacíficament per denunciar aquesta situació, violència perpetrada per la Policia Nacional espanyola, la Guàrdia Civil i el cos dels Mossos d'Esquadra amb la BRIMO i els ARRO al capdavant, dues seccions dels Mossos que no oblidem, porten dècades reprimint violentament a l'oposició política, abans manats pels diferents governs de la Generalitat, i ara des de Madrid a conseqüència del 155.

També desenes i centenars de persones han hagut de patir processos judicials diversos, des dels alcaldes que van permetre que la gent es podés manifestar lliurement el passat 1-O, a mestres i professors d'instituts, a regidors i regidores, a persones del carrers simplement per opinar per les xarxes socials.

La situació és molt greu.



Abans d’ahir vam fer una assemblea on vam decidir que no podíem continuar normalitzat una situació que no ho és, sinó que tot el contrari, és una situació excepcional i no normal. Que no podem continuar fent com si res i seient a la mateixa taula que el representants del PP, C'S o el PSC partits que són els responsables directes d'aquesta pèrdua de drets, i d'aquesta repressió.

No és una qüestió de ser independentista o no, de Catalunya o Espanya, o d'un partit o un altre. És un qüestió de fons, és una qüestió del model de societat en el que volem viure, és una qüestió de democràcia sí o no.

Abans d’ahir vam decidir que dimarts, abans de començar el Ple demanaríem la paraula per una qüestió d'ordre i demanaríem a l'alcalde que suspengués el Ple i que, en el cas que no accedís, nosaltres l'abandonaríem. Aquesta decisió la vam fer arribar als grups municipals d'ERC i de Sí Se Puede i es va enviar una convocatòria als mitjans de comunicació per tal de fer públic diferents qüestions.

Durant el matí de dimarts aquesta convocatòria ha arribat al Govern Municipal que finalment que han decidit suspendre el Ple, tot i que també hem vist un comunicat del PDeCat on es donava a entendre que s'havia suspès a petició d'ells. Sigui per una qüestió o una altra el fet és que s'ha suspès que és el que més importa.

Davant els darrers fets i la situació d’excepcionalitat que vivim, Som Poble comuniquem:

1. Que no continuarem normalitzant la repressió i la pèrdua de drets civils, socials i polítics que estem vivint i que al capdavant de la qual hi ha el PP, C's i el PSC.

2. Que més enllà d'aquest Ple la propera setmana farem una nova Assemblea Oberta on estudiarem i decidirem què farem a partir d'ara en relació amb la nostra activitat institucional a l'Ajuntament del Vendrell més enllà d'aquest Ple concret que s’ha aconseguit suspendre. Com hem dit abans, no continuarem normalitzant aquesta situació mentre la situació d'excepcionalitat es mantingui.

3. Demanem al grup municipal del PDeCat que sigui conseqüents, que trenqui el pacte de govern amb el PSC. Avui el PDeCat publicava un comunicat on denunciava la situació d'extrema gravetat democràtica que està vivint el país, la vulneració dels drets individuals i col·lectius així com els atemptats a les llibertats fonamentals més bàsiques i que, per aquests motius, demanaven la suspensió del ple d'avui. Aquesta situació i aquests fets que el PDeCat denuncia fa mesos que els estem vivint i els continuarem patint. Des de Som Poble-CUP entenem que en conseqüència no poden continuar governant amb aquells que en són els responsables. No és lògic demanar que es suspengui un Ple per aquest motius i que per altra banda negociïn amb el PP o C's l'aprovació del pressupost d'enguany. Els demanem que no continuïn governant amb els responsables d'aquesta situació.

4. Que emplacem a tots els regidors i regidores de l'Ajuntament del Vendrell que són clarament contraris a la situació d'extrema gravetat que estem vivint, i que no en siguin còmplices, a fer una trobada conjunta el més aviat possible per tal d'estudiar plegats la forma de fer fora del govern municipal a qui en són responsables. Demanem que aquesta trobada es faci sense condicions d'entrada per tal de poder explorar totes les possibilitats. Entenem que la democràcia i els drets de tots i totes està en joc i que per tant, hem de ser capaços a arribar a uns acords de mínims per tal posar l'Ajuntament al servei del poble, de la democràcia, i de la llibertat. Creiem que és moment de dignificat la institució.

Grup Municipal Som Poble-CUP-PA



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014