3 de juny del 2015

Crònica de la reunió entre Som Poble i Sí Se Puede

Aquest passat dilluns, dia 1 de juny, realitzarem una reunió amb els representants de la candidatura Sí Se Puede El Vendrell. La reunió començà una mica més tard de les 20.00h al bar El Racó, i comptà amb l’assistència de Miguel Ángel Valdivielso, Joan Caralt, Alfredo Valdivielso i Josep Mañé, per part de Som Poble, i d’Òscar Blasco i Verónica Moreno per part de Sí Se Puede.

En termes generals, aquesta trobada es convocà amb l’objectiu de realitzar un primer intercanvi d’impressions entorn als resultats electorals del passat 24 de maig i el nou escenari polític que s’obre a partir d’ara el Vendrell. Ens trobem davant d’una situació política complexa, marcada per la pèrdua de representació dels partits tradicionals, com podrien ser el PSC i Convergència, però també de PxC, i l’entrada de nous partits, com Sí Se Puede, Som Poble o Ciutadans. Davant d’aquesta situació, és més important que mai actuar amb coherència i d’acord amb els plantejaments programàtics que es treballaren al llarg de la precampanya i la campanya.

Des de Som Poble, també s’explicà el procés que s’ha iniciat per definir el posicionament del moviment social i polític respecte a la formació de govern i a la investidura del futur alcalde. Així doncs, aquestes qüestions es van començar a discutir al llarg de la reunió de la Comissió de Coordinació que es realitzà el dimecres passat, si bé la decisió definitiva s’acordarà al llarg de l’Assemblea Oberta d’aquest dijous, dia 4 de juny. També es comenta que el passat divendres, dia 29 de maig, es va dur a terme una primera trobada amb el PSC, a proposta seva. Per altra banda, la intenció de Som Poble és reunir-se també amb ERC, reunió que es farà el dimecres 3 de juny.

Per la seva banda, Sí Se Puede comentà que ells també han estat convocats a una reunió amb el PSC, al llarg de la qual els hi plantejaran una proposta de mínims que seran imprescindibles perquè Sí Se Puede es plantegi incorporar-se al govern municipal. Aquestes línies vermelles passarien per una reducció dels sous dels regidors, suport municipal en la lluita contra els desnonaments, remunicipalització dels serveis, pujada de l’IBI als pisos buits, reformulació dels sistema de beques menjador, seguint el model britànic, etc. Consideren que és difícil passar a formar part del govern municipal que es constituirà pròximament, ja que estarà format per alguns dels partits que han conduit el municipi fins a la actual situació. Tot i això, el debat està obert a Sí Se Puede i no s’ha arribat a una conclusió definitiva.


A l’espera que es tanquin els debats a les dues organitzacions, es comentà que, a priori seria interessant establir el diàleg entre Som Poble i Sí Se Puede per tal de treballar conjuntament en aquelles propostes i iniciatives en les quals ens puguem posar d’acord. Es considera que hi ha bastants elements dels nostres programes en els quals coincidim, i que val la pena coordinar-nos per a treballar-hi.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014