31 de maig del 2015

Crònica de la reunió entre el PSC i Som Poble

El passat divendres, dia 29 de maig, ens vàrem reunir amb el PSC sobre les 19.00h a l’Ajuntament. Es tractava d’un primer contacte convocat pel mateix Partit Socialista, en el qual assistiren Martí Carnicer i Kenneth Martínez, per part del PSC, i Ruben Suan, Alfredo Valdivielso, Aleix Mallofré i Josep Mañé en representació de Som Poble.

La reunió començà amb la intervenció de Carnicer, que en un primer moment exposà la voluntat del seu partit de constituir un govern ampli i estable, format per diverses forces polítiques que en puguin estructurar un projecte comú. En aquest sentit, emfatitzà la necessitat de crear un govern on les diverses regidories treballin de manera coordinada.

És per aquest motiu, que des del PSC es realitzarà una primera ronda de contactes amb totes les formacions polítiques que han obtingut representació, exceptuant a PxC. En el moment de la reunió amb nosaltres, el PSC ja s’havia reunit amb tots els partits, exceptuant a Sí Se Puede, per motius d’agenda. Després d’aquesta primera ronda de trobades, es farà una segona volta per acabar de consensuar posicionaments o trobar, si més no, punts d’acord.

Els objectius fonamentals de la reunió, exposà Martí Carnicer, foren els de valorar les possibilitats de que Som Poble passessin a formar part del govern municipal, per una banda, i per l’altre la conèixer quin serà el nostre posicionament de cara al debat d’investidura del dia 13 de juny.

Des de Som Poble s’explicà que ens hem presentat a aquestes eleccions amb un programa treballat, encarat a transformar la situació econòmica i política del Vendrell. Considerem que estem preparats per estar al govern, però és molt difícil que hi siguem si no es donen dos condicionants fonamentals. En primer lloc, la garantia de que els principals punts del nostre programa polític seran impulsats i, en segon lloc, que es doni una relació de confiança mútua entre els diversos grups que formarien aquest hipotètic govern. En aquest sentit, des de Som Poble es feu arribar als representants del PSC un document amb el seguit de propostes que, des del nostre moviment social i polític, considerem imprescindibles per a tenir en compte la possibilitat de formar part del govern. (Adjuntem, després de la crònica, el document esmentat)

Tot seguit es realitzà un intercanvi d’impressions entorn del document. En termes generals, els representants del PSC mostraren interès envers les propostes, i algunes de les quals consideraren que ja s’havien treballat al llarg de la legislatura 2011-2015, com el lliure accés de la ciutadania a la informació del consistori o la creació d’un Reglament de Participació Ciutadana. Els representants de Som Poble feren notar que moltes d’aquestes propostes volien anar més enllà de les polítiques que el PSC havia aplicat al llarg dels últims anys, mentre que aquelles que, segons el PSC, ja s’estaven treballant, no havien tingut una incidència real sobre la ciutadania, o simplement no havien tingut una aplicació real, com seria el cas del compliment del Pla Especial de Protecció de les Madrigueres.

Des de Som Poble també es tornà a destacar la importància de la confiança que, considerem, ha d’existir entre les formacions que formin el futur govern. Es considerà que, a dia d’avui, no existeixen llaços de confiança entre Som Poble i el PSC, degut a la gestió municipal que aquest últim a desenvolupat al llarg dels últims anys, així com a les dificultats a l’hora d’obtenir informació que, a parer nostra, hauria de ser pública, com podrien ser les dades relacionades amb la taxa dels guals.

Donats els impediments que acabem d’esmentar, també es parlà sobre com Som Poble encararia la seva feina com a possible força de l’oposició.

En aquest sentit, es destacà que es treballaria per construir una oposició constructiva, basada en el desenvolupament de les propostes del nostre programa però sense renunciar a parlar amb la resta de formacions per impulsar mesures que, entenguem, puguin beneficiar als vendrellencs.

Carnicer plantejà la possibilitat que, en el cas de ser una força d’oposició, Som Poble participés en una taula de negociació on el govern es reunirà amb els partits de l’oposició, excepte PxC, per tal d’intentar arribar a acords referents a les qüestions més transcendents, com podrien ser els pressupostos municipals. Es destacà que a aquesta taula, és possible que també hi siguin formacions com el PP o C’s. Des de Som Poble es mostra la nostra disponibilitat a l’hora de parlar i negociar, si bé en cap cas es treballarà conjuntament amb formacions com PP o C’s.

Totes les qüestions plantejades durant aquesta reunió, així com les que es plantegin al llarg de les reunions posteriors, seran exposades a l’Assemblea Oberta del pròxim 4 de juny, en la qual es decidirà el posicionament definitiu de Som Poble respecte a la formació del govern municipal i al Ple d’Investidura del pròxim 13 de juny.

























Annex

Propostes d’acció política – exposició de mínims

-Remunicipalització progressiva dels serveis públics.

-Auditoria Ciutadana del Deute.

-Fiscalitat progressiva i social.

-Accés lliure i total a tota la informació relacionada amb la contractació pública per tal d’estudiar si hi ha 

hagut mala praxis en algun moment que hagi anat en detriment dels interessos dels vendrellencs i 

vendrellenques.

-Treball colze a colze amb el moviment cooperativista: prioritzar la contractació d’empreses 

cooperativistes, preferència en l’obtenció d’ajuts, cessió de locals...

-Augmentar la despesa social i potenciar l’estructura dels Serveis Socials.

-Creació d’un Reglament de Participació Ciutadana.

-Implementació d’espais físics i virtuals (OpenData) on la gent pugui consultar absolutament tota la 

informació que sigui pública.

-Lluita contra la pobresa energètica: cap llar sense subministraments.

-Promoure l’accés a l’habitatge: suport a cooperatives d’habitatge, rehabilitació d’habitatge per a   

lloguer social, habitatges en mans de la banca aconseguir que siguin destinats també a lloguer social...

-Lluita activa contra els desnonaments i ple suport a la PAH.

-Lluita contra la segregació escolar conjuntament amb la totalitat de la comunitat educativa.

-Redacció d’un nou POUM.

-Compliment Pla Especial Madrigueres.

-Catàleg de patrimoni.

-Incorporació de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència.

-Impuls dels Plans d’Acció Municipals pels Barris.

-Plens en directe per Televisió El Vendrell i a una hora que permeti la màxima assistència de públic: 19-

20h.

-Eliminació dels càrrecs de confiança.

-Assumir les regidories d’Economia/Contractació, Medi Ambient (amb gestió de residus) i Urbanisme.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014