7 de desembre del 2014

Manifest

SOM Poble... i sumem forces per guanyar: una proposta per a la regeneració política

Vivim temps de canvi. Els efectes de la crisi econòmica fa augmentar les desigualtats al  Vendrell i a Catalunya. Les elits econòmiques i els partits que actuen al seu servei, la fan servir com excusa per imposar el seu model i acabar amb els drets socials i laborals, els serveis públics i l'estat del benestar. Tots ells s'enroquen per defensar el seu règim, degradant cada dia, una mica més, la democràcia.

Ja són molts anys de polítiques al servei d'interessos privats, d'endeutament creixent, de males inversions i mal gestionades; descuidant així les veritables necessitats de la ciutadania.
Al mateix temps, la ciutadania planta cara a aquestes polítiques, des de places i carrers, barris i pobles, des de multitud de moviments, assemblees i plataformes que construeixen dia a dia democràcia real i alternatives.
És l’hora de fer arribar la veu del carrer també a les institucions. És l’hora que el poble les recuperi i les posi al servei de la majoria i del benestar comú. Necessitem representants que estiguin al servei del poble, defensant els interessos de tota la societat i no els d’una minoria.

Al Vendrell, cal que totes les persones que en els darrers anys hem lluitat plegades defensant els drets i la democràcia unim forces per plantejar una alternativa capaç de ser majoritària. Persones que participem en espais socials i polítics diversos però compartim uns anhels de justícia social, llibertat i dignitat. Persones que, respectant les nostres diferències, decidim posar per davant allò que ens uneix per tal d’aconseguir una transformació real a la nostra vila en un temps convuls.

Per aquests motius, vam iniciar la construcció a la nostra ciutat d’un moviment municipalista de ruptura, el més ampli, plural i unitari possible, fruit de la confluència de persones, organitzacions i entitats diverses que comparteixin la necessitat d’un canvi radical en l'àmbit local i nacional. Una proposta impulsada multilateralment i des de baix, en la que s’hi puguin sumar el màxim nombre possible d’agents socials i polítics.

SOM Poble és una proposta que vol esdevenir un moviment polític i social que vagi  més enllà d’unes eleccions, i esdevenir un nou espai sociopolític que compti amb la participació i la complicitat de la majoria dels ciutadans i ciutadanes. Tenim clar que unes eleccions municipals no han de ser l’objectiu final, sinó una eina més per aconseguir un canvi social real al nostre municipi.

Al Vendrell, la consolidació d’una plataforma d’aquestes característiques, amb capacitat per canviar i condicionar el govern municipal, és totalment necessària. Després de dècades d’alcaldies amb la mateixa direcció i forma de fer política, amb la desastrosa i irresponsable oposició dels uns i dels altres, a la ciutat li cal un canvi. El govern quatripartit del Vendrell està esgotat i és incapaç d’estar a l’altura de les circumstàncies actuals. El seu és un govern de pactes entre dirigents, opac i incapaç de gestionar els conflictes. Avui tenim una ciutat amb greus dèficits econòmics i socials, governada a cop de majories partidistes, imposicions, clientelisme i manca de transparència.

Defensem una candidatura municipal més enllà d’una simple suma de sigles. Defensem una proposta ciutadana construïda a partir de la implicació de persones compromeses amb la ciutat, vinculades a organitzacions polítiques o no. Persones que formen part d’entitats, organitzacions i col·lectius diversos que en els seus àmbits treballen també a favor de la transformació social i política.

L’objectiu d’aquesta proposta electoral municipal ha de ser poder assolir el govern de la ciutat com un instrument de transformació social, complementari al treball que es realitza des del teixit associatiu i el carrer, amb una clara aposta a favor de la participació, la justícia social i econòmica i la defensa dels interessos públics.

Treballarem per consolidar una proposta sòlida i creïble a favor de la regeneració política, que tingui com a valor bàsic la dedicació política com un servei a la col·lectivitat, i no com una manera de viure, que aposti clarament per una altra manera d’entendre i fer política més participativa, més transparent i per tant més democràtica.

Com a punt de partida proposem les següents bases:

1. Una candidatura nova, de caràcter ampli i coherent amb els principis de justícia social i radicalitat democràtica.

2. Una candidatura municipalista, on les decisions es prendran en l’àmbit local. Una candidatura que, al mateix temps, tindrà voluntat de crear xarxes de cooperació amb altres experiències similars que es puguin crear arreu del territori i d’enfortir projectes polítics de ruptura del model econòmic i social actual.

3. L’Assemblea Oberta serà el màxim òrgan de participació i decisió del treball polític i institucional. Els grups de treball sorgits de l’assemblea seran els encarregats de fer el seguiment i també el treball de col·laboració per afrontar els reptes i propostes a desenvolupar.

4. El programa electoral de la candidatura es realitzarà comptant amb la màxima participació possible de la ciutadania i del teixit associatiu de la ciutat.

5. El nom de la candidatura, les persones que en formin part, l’ordre de la mateixa i la visualització gràfica han estat, son i seran aprovats per l’assemblea a partir de les propostes que plantegin els grups de treball creats per a aquestes finalitats.

6. Les persones que formin part de la candidatura hauran de signar un codi ètic i de conducta que caldrà desenvolupar en tota la seva magnitud, d’obligat compliment, en el qual, entre d’altres, s’inclouran aspectes com la limitació de mandats, la incompatibilitat de càrrecs, les remuneracions màximes o la rendició de comptes i la revocabilitat del mandat.

Vivim temps de canvi. Temps de dificultats i incerteses, però també d’esperança. No podem, ni volem deixar passar aquesta oportunitat històrica. Ha arribat el moment de sumar forces per apoderar al poble i guanyar el Vendrell.


Signa el nostre manifest: http://goo.gl/forms/FAL9wUOaqF

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014