11 de juny del 2015

Crònica de la segona reunió entre Som Poble i el PSC

El passat divendres, dia 5 de juny, Som Poble i el PSC van realitzar una segona reunió encarada a seguir tractant el tema de la futura formació del govern municipal. Al llarg d’aquesta trobada, que començà una mica més tard de les 19.00h, comptà amb la presència de Martí Carnicer, Kenneth Martínez, Camil·la Barnadas i Rafel Gosalvez, per part del PSC, i de Ruben Suan, Alfredo Valdivielso, Aleix Mallofré i Josep Mañé per part de Som Poble.

Al llarg d’aquesta reunió es tornà a posar sobre la taula la possibilitat que Som Poble s’incorporés al futur govern municipal. Per part de Som Poble, s’esmentà que al llarg de l’Assemblea Oberta realitzada el passat dijous, dia 4 de juny, l’opinió majoritària dels assistents passava perquè la candidatura unitària treballés aquesta legislatura des de l’oposició, fonamentalment per dos motius fonamentals: el primer respon a una qüestió de confiança. Des de Som Poble es considera fonamental que es generin llaços de confiança mútua entre les parts d’un projecte comú, en aquest sentit, entenem que fins a dia d’avui no s’han establert aquests vincles de confiança amb el PSC i, per tant, entrar ara mateix al govern seria una irresponsabilitat per part nostra i una renúncia a la nostra manera d’entendre i fer política. El segon motiu es basa en el nostre programa polític. Ens vàrem presentar a aquestes eleccions amb l’objectiu de poder aplicar un programa transformador, que canviés el model de municipi que s’ha desenvolupat fins a dia d’avui. Des d’aquest punt de vista, considerem entrant al govern, tal com es planteja actualment, no hi ha garanties que els eixos fonamentals del nostre programa es puguin aplicar, menys si tenim en compte que seríem socis d’aquells que han conduït el municipi fins a l’actual situació.

Des del PSC es féu esment als condicionants ja plantejats al llarg de la primera reunió i s’obrí de nou el debat sobre alguns punts del programa. També esmentà que la seva principal prioritat era crear un govern estable, amb la qual cosa la formació socialista estava disposada a negociar amb tothom, excepte amb PxC. També es tornà a plantejar la possibilitat de constituir taules de negociació entre el govern i l’oposició per parlar sobre les propostes i iniciatives més rellevants de la legislatura. Des de Som Poble es va mostrar la nostra disposició de treballar i parlar amb totes les formacions, exceptuant C’s, el PP i PxC.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014