15 de febrer del 2018

El Grup Municipal Som Poble-CUP-PA presenta dues mocions de cara al proper Plenari Municipal

Durant el proper ple de l’Ajuntament del Vendrell, previst pel proper dimarts 20 de febrer, es discutiran dues propostes presentades pel Grup Municipal de Som Poble-CUP-PA.


Per un costat es debatrà una proposta d’acord per tal que el consistori es posicioni favorablement per tal que els serveis de competència municipal es gestionin de la forma més eficient i sostenible possible.

La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local estableix que els serveis públics de competència local s’han de gestionar de la forma més eficient i sostenible possible d’entre els diferents mecanismes de gestió directa o indirecta (privatitzacions) previstos per la pròpia llei.

Com des del Grup Municipal de Som Poble-CUP-PA s’ha denunciat en múltiples ocasions, per tal de garantir aquest precepte legal, el consistori hauria de realitzar un estudi econòmic comparatiu, entre els diferents mecanismes de gestió, abans de decidir com gestionar un servei públic. Estudis que l’equip de govern no està realitzant, privatitzant serveis públics sense ni tan sols saber si és la forma més eficient i sostenible.

Això significa que l’equip de govern, en un context on la situació econòmica de l’Ajuntament, i de bona part de la població vendrellenca, és precària, ni tan sols sap si els mecanismes que ha escollit per gestionar els diferents serveis públics són els més eficients i sostenibles, amb el greu perjudici que això pot suposar.



Mitjançant aquesta proposta d’acord, des de Som Poble es demana que l’Ajuntament del Vendrell realitzi sempre aquests estudis econòmics abans de decidir la forma de gestió de qualsevol servei de competència municipal per tal de garantir, tal com marca la llei, que es gestiona de la forma més eficient i sostenible.

Pel altra banda també s’ha presentat una moció de suport a la vaga general feminista convocada pel proper 8M, Dia Internacional de la Dona. Aquesta vaga, a més a més del moviment feminista, compta el suport d’organitzacions polítiques, socials i sindicals d’arreu del territori.

Una convocatòria de denúncia enfront de les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen les dones, però també de reivindicació d’un nou model social més just, democràtic i igualitari.

La moció demana que l’Ajuntament del Vendrell doni suport a la jornada de vaga general, que pengi la bandera feminista com a símbol de suport a la lluita de les dones, i que faciliti tots els mitjans materials, personals i de difusió que convoquin totes les associacions per aquell dia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014