12 de gener del 2017

Valoració de la destitució de la Regidora Eva Mata

Arran els fets esdevinguts ahir amb la destitució de la Regidora Eva Mata i retirada de les seves funcions, de la sortida d'ERC del govern del Vendrell i la continuïtat al govern d'en Josep Marrasé com a RNA, volem valorar que:

1.- Aquesta situació és responsabilitat única i exclusiva del Sr Martí Carnicer i la Sra Eva Serramià, a l'hora també conseqüència i ho diem amb rotunditat, de la negativa per part dels socis majoritaris del govern PSC-CDC a recuperar un servei essencial com es la neteja viària i remunicipalitzar-ho, deixant així de prestar aquest servei FCC. 
Aquest projecte amb el que hem anat estant informats durant la seva elaboració, per que Som Poble ho portava al seu programa i es la nostra línia d'actuació política, és un projecte amb viabilitat i que milloraria aquest servei i les condicions laborals dels seus treballadors amb un estalvi prou important i el control 100% públic del mateix.

És a ulls dels ciutadans incomprensible aquesta malaltissa obsessió que te el govern del Vendrell, en continuar privatitzant serveis públics que casualment acaben en mans de FCC, amb el benefici econòmic que comporta a aquesta empresa la gestió d'aquests serveis.

2.- Recolzem plenament a la regidora Eva Mata. Trobem que les formes són més pròpies dels cacics i el "ordeno i mando". Recolzament per que ha demostrat la voluntat de diàleg sempre, on hem tingut discrepàncies, però també moltes coincidències, i creiem que es per aquí on aquestes coincidències programàtiques amb ella, topen directament amb les línies programàtiques de PSC-CDC.

Volem destacar la voluntat ferma de tirar endavant proposats amb les que Som Poble ens trobaven còmodes, doncs les portàvem al nostra programa electoral i volíem tirar-les endavant. És per això que coincidim en la renaturalització de Les Madrigueres, remunicipalització de serveis, etc..

3.- Considerem que la trajectòria d'ERC al govern també ha estat marcada pel recolzament directe o indirecte de les polítiques desenvolupades per aquest govern, i que van en la línia contrària que el cas que ens ocupa. Polítiques concretes i projectes concrets contra els que Som Poble i d'altres hem lluitat i no ens hem trobat amb el suport d'ERC.

Un recolzament a uns pressuposts i taxes al 2016 on ens trobàvem amb una nova apujada de lBI i el recolzament directe o indirecte a la adjudicació del servei aigües fa poc, per molt que es vulgui amagar, la decisió d'abstenir-se es va prendre per que sabien que seria aprovada i per tant no seria decisiva tal i com va explicar ahir el cap local d'ERC...


4.- Som Poble considerem que El Vendrell estarà governat per una coalició de PSC-CDC amb un regidor que es podria considerar trànsfuga. El PSC-PSOE es signant del pacte antitransfuguisme, i per tant els hi demanem que renunciïn a governar amb aquesta formula. A l'hora, han d'exigir la tornada de l'acta, als votants del partit sota el que es va presentar el regidor no adscrit (RNA).

Estem segurs que PSC-CDC ja tenen substituts que recolzin les seves polítiques i projectes, si no, no haurien pres aquesta decisió tant fulminant. Aquesta «crossa institucional» es fa patent indirectament en moltes votacions fins ara i podria continuar així, sota mà, sense necessitat de que cap grup polític entri a formar govern, ja ens coneixem.

Per finalitzar, Som Poble, ens oferim per continuar amb aquesta línia de remunicipalització de serveis, i concretament, per tirar endavant el de la neteja viària ara que est finalitzat el projecte i te l'informe de viabilitat.

Fer-ho de forma conjunta amb d'altres grups polítics amb els que hem coincidit en aquestes línies programàtiques, fent així front a l'actitud del govern municipal i el seu model polític al Vendrell


#SomUnitat #RecuperemElVendrell #SomPoble

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014