13 de març del 2016

Som Poble, en favor de la ILP per l'Educació Pública

Som Poble donarà suport a l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) relativa a un nou sistema educatiu a Catalunya que properament entrarà a debat en aquesta cambra. Així doncs, el Grup Municipal presentarà una moció al respecte al proper ple municipal.


L’objectiu d’aquesta ILP és posar sobre la taula la necessitat d’una nova llei educativa amb unes bases totalment diferents de les que va posar l’actual LEC, que s’ha mostrat del tot incapaç de donar una resposta positiva al nostre sistema educatiu. Amb l'objectiu de forçar un debat polític sobre quin model educatiu volem per al nostre país, la ILP considera que és molt important el debat social sobre uns temes que, entre les retallades i la LOMCE, estan essent amagats.

La LEC va ser aprovada el 2009 en contra de la majoria de la comunitat educativa que va dur a terme 5 vagues, manifestacions multitudinàries i un munt d’actes per tot el territori. Per contra, aquesta ILP per una educació pública ha estat avalada per més de 160 entitats de la societat civil catalana i amb no gaire mitjans ni suport mediàtic ha recollit 95.000 signatures, el doble de les signatures necessàries per a entrar al Parlament. 

Les reivindicacions que recull son:

• Xarxa publica única i gratuïta de l’escola bressol a la universitat per fer efectiu i real el dret a l’educació.

• Reduir progressivament els concerts escolars, començant per aquells centres educatius  que segreguen per qüestió de sexe.

• No permetre la gestió privada ni la participació d’empreses privades al sistema educatiu públic.

• Recuperar la gestió democràtica dels centres educatius arrabassada per la LEC i per la LOMCE.

• Autonomia de centres real, pedagògica, sense direccions imposades des de fora i amb projectes educatius al si de l'escola, amb la participació de les famílies i la col·laboració amb l'entorn proper.

• Igualtat de gènere perquè les dones estiguin tan presents com els homes en els òrgans decisoris, de coordinació i de direcció.

• Avaluació del sistema educatiu que serveixi als centres per a millorar i als estudiants per a reconèixer la seva feina i avançar en la seva formació.

• Condicions laborals dignes de les treballadores per acabar amb la precarietat i la flexibilitat laboral mitjançant la funció pública, donant estabilitat i seguretat al personal.

• El Català com a  llengua vehicular de tot el sistema educatiu.

• No permetre la privatització de les escoles bressol ni de la seva gestió.

• Destinar un mínim del 6% del P.I.B. a l'ensenyament públic.

Des de Som Poble demanem que l’Ajuntament del Vendrell doni el seu suport a l’aprovació de l'esmentada ILP i faci, d’aquesta manera, una aposta per l’educació publica, no mercantilitzada i de qualitat.  

Mes informació de la ILP per una Educació Pública i de qualitat a : http://ilpeducacio.cat/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014