14 de març del 2016

Som Poble proposarà al proper Ple que s'acordi l'elaboració d'un informe, per part de l'Interventor Municipal, sobre la legalitat dels contractes del consistori

Durant la darrera setmana diversos mitjans de comunicació locals informaven de la possible situació irregular de part dels contractes de l’Ajuntament del Vendrell. Aquestes informacions establien la possible existència de contractes caducats, altres que s’havien prorrogat incorrectament o que fins i tot alguns serveis municipals havien quedat aturats per aquestes presumptes irregularitats.

Posteriorment, en una roda de premsa amb la presència de l’alcalde de la vila, Martí Carnicer (PSC), Eva Serramià (CDC), Josep Marrasé (ERC) i Camil·la Barnadas (PSC), l’equip de govern vendrellenc declarava que les acusacions eren falses i que els contractes municipals s’ajustaven a la legalitat.

Imatge via www.elvendrell.net

Des de Som Poble es considera que aquestes informacions estan generant preocupació i confusió en una bona part de la ciutadania, així com en els grups municipals amb representació municipal. A més a més, consideren que aquestes irregularitats, en el cas de confirmar-se, es considerarien fets molt greus.

Per tal que s’aclareixin els fets la candidatura municipalista ha presentat una moció per al proper ple ordinari, previst pel proper 21 de març, per tal de demanar que el nou interventor municipal realitzi un informe sobre la situació legal dels contractes i concessions municipals. A més a més, des de Som Poble es reclama que les conclusions d’aquest informe siguin públiques.

S’ha de recordar que des de principis d’aquest any l’Ajuntament del Vendrell compta per fi amb un interventor de carrera amb habilitació estatal, figura de control amb la que durant molts anys no ha comptat el municipi vendrellenc. La plaça s’ha anat ocupant de forma accidental per diferent personal municipal, canviant la persona en funció del color polític dominant. De fet, l’actual regidora de CDC a l’Ajuntament del Vendrell, i actual presidenta del Consell Comarcal en representació d’aquest partit, va desenvolupar aquest càrrec durant la legislatura passada.

L’anterior setmana membres de l’assemblea vendrellenca de Podemos, Si Se Puede,també amb representació municipal, havien sol·licitat a la resta de formacions de l’oposició la convocatòria d’un ple extraordinari, per tal de demanar una auditoria a la Diputació sobre l’estat del contractes municipals.

Des de Som Poble s’ha considerat que, per la gravetat dels fets, el tema s’havia de tractar de la forma més urgent possible i que per tant, s’ha d’aprofitar el proper ple del dia 21 per tal de demanar públicament explicacions a l’equip de govern.

Des d’aquesta candidatura vendrellenca d’unitat popular s’ha explicat que el Reglament Orgànic Municipal, ROM, permet, si una quarta part dels regidors i regidores ho volen, convocar un ple extraordinari. Han volgut matisar, però, que l’alcalde hauria de convocar la sessió extraordinària en el termini de 15 dies hàbils següents a la sol·licitud i que, en el cas que l’alcalde no ho fes automàticament quedaria convocat el desè dia hàbil següent a la finalització del termini de 15 dies hàbils esmentats. És a dir, en funció de la voluntat de l’alcalde, i en el cas d’haver tirat endavant la petició del grup municipal de Podemos, el debat es podria haver posposat encara entre 15 i 25 dies hàbils, més d’un mes.

En quant a la petició d’una auditoria a la Diputació de Tarragona sobre la situació de la contractació del consistori vendrellenc, Som Poble dubte de la efectivitat que tindria, a més recorda que el Sr. Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, forma part del govern provincial. De fet el batlle vendrellenc és l’actual president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014