15 de juliol del 2015

Som Poble demana que es suprimeixin els càrrecs de confiança i que els diners es destinin a la millora de l’estructura dels serveis socials

El passat divendres, dia 10 de juliol, es va celebrar a l’Ajuntament del Vendrell una Junta de Portaveus amb l’objectiu de plantejar les qüestions que es tractaran al llarg del Ple Extraordinari que es realitzarà a finals d’aquest mes. 

Un dels temes que es plantejaren al llarg d’aquesta Junta de Portaveus fou el nombre i les retribucions dels càrrecs eventuals (càrrecs de confiança). La proposta de l’alcalde fou que cada grup municipal pogués comptar amb un càrrec de confiança, que contribuiria en el desenvolupament de la feina dels partits. Les contractacions d’aquestes persones suposarien per l’Ajuntament una despesa anual de 190.000€, la mateixa que durant la passada legislatura.

Des de Som Poble vàrem fer constar que nosaltres renunciarem al càrrec de confiança que, segons la proposta de l’alcalde, ens pertoca com a grup municipal. Fonamentalment, entenem que és una despesa innecessària que no ha de ser assumida pels pressupostos públics. Considerem que si un partit té la necessitat de comptar amb personal remunerat per a realitzar tasques de suport i assessorament, ha de ser el mateix partit el que assumeixi aquesta despesa, i no l’ens municipal, sobretot tenint en compte l’actual situació econòmica i social del Vendrell. Som Poble va ser l’única formació que es va mostrar obertament en contra dels càrrecs de confiança, si bé Sí Se Puede també va explicar que havien de debatre aquest tema a la seva assemblea. La resta de formacions es manifestaren a favor de la proposta de l’alcalde.

Des de Som Poble considerem que el manteniment de la figura del càrrec de confiança respon a la voluntat de la majoria de formacions amb representació al consistori de mantenir unes estructures que només serveixen per col•locar a persones que no han rebut la confiança del poble (gent que ha quedat fora de la representació política, militants sense mèrits professionals contrastats, etc.) que, d’una banda, ha servit per fomentar la professionalització de la política i, de l’altra, ha encobert la generació de nous llocs de treball dins l’administració local amb les seves corresponents xarxes de fidelització partidista i clientelar. A l’Ajuntament del Vendrell sobren els exemples. 

Finalment, considerem que aquesta mena d’actuacions responen a una austeritat mal entesa (o deliberadament mal entesa) on els serveis públics i tot allò que pot incidir sobre la vida dels vendrellencs i les vendrellenques es retalla indiscriminadament mentre es mantenen despeses que, a criteri nostre, haurien de ser les primeres a ser suprimides.


Per aquests motius, des de Som Poble reiterem la nostra renuncia a tenir un càrrec de confiança pagat amb els diners de tots i exigim que aquesta figura sigui suprimida de l’Ajuntament del Vendrell. En aquest sentit, entenem que els 190.000€ anuals que es destinen a pagar els càrrecs de confiança han de ser invertits en la millora de la vida de les persones i en la lluita contra la situació d’emergència social que actualment viu el nostre municipi. És per això que des de Som Poble proposem que aquests fons siguin destinats a millorar l’estructura dels serveis socials (ajuts socials d’urgència, beques menjador, etc.), un àmbit que, malgrat la seva importància, presenta greus mancances de recursos i personal.

Creiem que la supressió dels càrrecs de confiança és una qüestió d’ètica i dignitat. Per aquest motiu, instem a totes les formacions polítiques amb representació al consistori a posicionar-se en contra dels càrrecs de confiança i a apostar per la inversió d’aquests diners en allò que realment necessiten els vendrellencs i les vendrellenques.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014