8 de maig del 2015

Som Poble signa el compromís de l’ANC

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha impulsat una campanya perquè les candidatures que defensin el dret a l’autodeterminació assumeixin uns compromisos que hauran d’aplicar al llarg de la pròxima legislatura. Es tracta de cinc punts que reproduïm a continuació:

1. Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.
2. Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.
3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre coneguin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.
4. Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern., Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.
5. Facilitar l'elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

El passat dimecres, dia 29 d’abril, realitzarem una reunió amb la secció vendrellenca de l’ANC, al llarg de la qual ens presentaren aquest compromís, juntament amb un segon document encarat a que les persones que formen part de la llista també assumeixin individualment els punts que acabem d’esmentar. Som Poble és una candidatura àmplia que recull diverses sensibilitats polítiques. Per aquest motiu, finalment prenguérem la decisió de signar el compromís de l’ANC, sempre i quan es tinguessin en compte les següents apreciacions.

Des de Som Poble considerem que no podem assumir el cinquè punt del compromís, ja que entenem que no ens podem comprometre a facilitar l’elecció d’un alcalde o alcaldessa pel simple fet de ser sobiranista. El nostre posicionament respecte a l’elecció del nou alcalde estarà fonamentat sobre el conjunt del programa polític que presenti. En cap cas donarem suport, per exemple, a un alcalde que aposti per mantenir les polítiques d’austeritat i les retallades. Per tant, no podem tenir en compte únicament el criteri nacional a l’hora de donar suport al futur alcalde o alcaldessa. De la mateixa manera, tampoc participarem en actes conjunts amb altres formacions que, considerem, plantegen polítiques que atempten contra els interessos i les aspiracions de les classes populars.

En segon lloc, és una realitat que Som Poble, al tractar-se d’un moviment ampli d’esquerres, està integrat tant per persones i organitzacions independentistes com per persones i organitzacions que opten per l’encaix federal amb l’estat espanyol. En aquest sentit, les diverses sensibilitats polítiques de la candidatura es trobaren en un punt comú, el del Dret a Decidir. Tenint en compte aquest fet, i a l’espera que el poble català pugui exercir aquest dret sense cap impediment polític no coacció, hem tingut en compte els resultats de la consulta del 9N, que obtingué un suport clar a l’opció independentista, com a referència orientativa de la voluntat dels ciutadans. És per aquest motiu que com a candidatura assumim aquests compromisos establerts per l’ANC, ja que considerem que s’adapten al mandat popular expressat fins el dia d’avui. Com a moviment polític i social que ens considerem i som, no podem donar l’esquena a la voluntat dels ciutadans, tot i que hi hagin diferents sensibilitats al si de Som Poble, totes aquestes considerem el dret d'autodeterminació dels pobles un dret bàsic i fonamental.


        Font: ANC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014