19 de maig del 2015

Som Poble es compromet amb la defensa d’una sanitat pública i de qualitat

El passat divendres, dia 15 de maig, des de Som Poble vàrem reafirmar, en una roda de premsa, el nostre compromís envers una sanitat pública, universal i de qualitat. Des del moviment social i polític que constituïm, entenem que els drets bàsics no poden estar subjectes a les regulacions del mercat ni als interessos econòmics de les entitats privades, sinó que han de garantir que qualsevol persona pugui accedir-hi amb les màximes garanties, independentment de la seva condició econòmica o social. És per aquest motiu que des de Som Poble vàrem reiterar el nostre compromís envers el dret a la sanitat i també envers els drets dels treballadors del sector, molt especialment els de l’Hospital Comarcal del Vendrell, que han  patit, al llarg dels últims anys, una reducció de les seves condicions laborals.

Des de la nostra candidatura, a més, considerem que des del consistori s’ha de treballar per garantir l’accés a aquest dret fonamental a tota la població vendrellenca. Així doncs, no entenem que es vulgui prioritzar la millora de l’aparcament de l’Hospital Comarcal quan hi ha serveis més necessaris que requereixen una ampliació urgent, com pot ser un servei de 24h de guàrdia de cirurgia o traumatologia a l’hospital. També es féu esment a la necessitat d’impulsar el CAP del Botafoc, ja que, si bé la primera pedra d’aquest projecte fou col•locada l’any 2011, encara no s’ha desenvolupat la construcció. 


Des de Som Poble som conscients que les competències municipals en l’àmbit de la sanitat són gairebé nul•les, però també entenem que des dels consistoris es pot realitzar una funció de pressió a les instàncies superiors i d’amplificació de les reivindicacions del territori en matèria de sanitat. Hem de recordar que, avui en dia, el Baix Penedès és una de les comarques amb menys llits hospitalaris (2,2 per cada 1000 habitants) i la sanitat pública ha experimentat un fort procés de precarització degut a les retallades pressupostàries i a l’acceleració del procés de privatització del servei.


     Font: CUP El Vendrell


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014