8 de març del 2015

Som Poble demana que s'ajorni la licitació de l'aigua a passades les municipals i aposta per la seva municipalització


El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès de forma provisional el nou procediment de contractació, impulsat per l'Ajuntament del Vendrell, per tal concedir la part privada d'Aigües de Tomoví SA.

Aquesta societat mixta, amb un 51% de les participacions a càrrec del consistori municipal i un 49% en mans privades, és l'encarregada de gestionar el serveis d'aigua de la nostra vila.

Hem de recordar que, tot i que fins a dia d'avui Aquàlia era l'empresa privada que tenia la propietat d'aquest 49%, l'any passat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lava la licitació inicial, atorgada l'any 2007 i per una vigència de 25 anys. Aquesta sentència, basada en un defecte de forma en el procés de contractació inicial, obligava al consistori a convocar de nou el concurs.

Davant la suspensió provisional del nou procés de contractació, des del moviment ciutadà i polític Som Poble demanem a l'actual equip de govern que apliqui una moratòria i s'ajorni el procés com a mínim passades les properes eleccions municipals. A tres mesos vista del proper procés electoral, entenem que és de sentit comú que sigui el nou equip de govern qui decideixi com s'ha de gestionar aquest servei essencial. Amb més raó, quan de tirar endavant al proposta de l'actual govern municipal, hipotecaria el poble durant els propers 25 anys en la gestió de l'aigua, un bé comú, essencial i limitat.

Foto: baixpenedesdiari.cat

Des de Som Poble apostem de forma clara i oberta per engegar un procés de remunicipalització dels serveis públics. La privatització comporta una pèrdua de control de l'ajuntament sobre serveis essencials per a la comunitat. Les empreses privades, seguint la lògica financera, prioritzen l'obtenció de beneficis privats per sobre del benefici social que hauria de perseguir qualsevol servei públic.

Cal per tant una municipalització progressiva de tots els serveis. Amb una gestió directa es pot dedicar el marge de benefici empresarial, que ara serien recaptats en la seva totalitat pel consistori, a generar ocupació, reduir despeses i millorar el servei. La municipaliltzació comportarà  el control absolut de l'Ajuntament sobre el servei.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

Penso que l'aigua ha de ser totalment pública, com a bé de primera necessitat que és, amb una gestió transparent, eficient i justa, és un tresor de tots que hem d'aprendre a valorar.
No podem permetre que s'especuli amb ella ni es malgasti.
Pep

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014