3 de febrer del 2015

Nota de premsa - Noves webs municipals

Durant les darreres setmanes, diversos mitjans de comunicació local han informat de la posada en marxa de dues noves pàgines web municipals: www.somvendrell.cat i www.fem-ho.net.

La primera, teòricament forma part d’un projecte impulsat per l’Observatori Municipal de la Convivència i l’altra està impulsada per la regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària.

Curiosament, els dos espais web han estat impulsades per les dues regidores que pertanyen al regidor convergent Jaume Domingo. Les dues presentades a 5 mesos vista de les pròximes eleccions municipals i en respectives rodes de premsa.

Alguns mitjans de comunicació es fan ressò d’unes declaracions d’en Jaume Domingo, el dia de la presentació de www.somvendrell.cat, on afirmava que el cost d’aquesta web se situava al voltant dels 18.000€. Fins i tot un membre del PSC local, socis de govern de CiU a l’Ajuntament del Vendrell, també ho denunciava en un article publicat en un mitjà de comunicació digital.



Des Som Poble trobem injustificat que es pagui “al voltant de 18.000€” per una pàgina web i més amb la lamentable situació econòmica del consistori. És un import desorbitat.

A més a més, la llei que regula les contractacions públiques, estableix que els contractes per un import inferior a 18.000€ es poden atorgar “a dit”, i els que tenen un cost igual o superior a aquesta xifra requereixen un procediment regulat, sigui obert o restringit. Per tant entenem que, tenint en compte l’exagerat preu, i que aquest es mogui a la frontera que obliga a fer un procediment ja regulat, ens fa considerar que aquesta operació és, com a mínim, sospitosa.

Per altra banda, que les dues noves pàgines web estiguin impulsades justament des de les dues regidories que encapçala el Sr. Domingo; tenint en compte que apareixen a 5 mesos vista de les pròximes eleccions municipals, i que som coneixedors que dins de CiU del Vendrell existeix actualment una “guerra” interna degut a que en Jaume Domingo vol ser el proper cap de llista de dita formació, ens fa tenir ben clar que la posada en funcionament d’aquestes plataformes responen únicament a un intent del Sr. Jaume Domingo d’impulsar la seva candidatura fent servir diners i mitjans que són de tots i totes.

Des de l’assemblea de Som Poble hem presentat una instància, adreçada al regidor responsable de l’àrea de contractació, el senyor Rafel Gosàlvez (PSC) per tal de demanar que es faci públic el cost real que han tingut les dues noves webs, les empreses que es van contractar per fer-les i el mètode de contractació emprat. També hem demanat poder consultar els respectius expedients de contractació i que la regidoria faci pública les respectives factures a través dels mitjans municipals de comunicació (web, RTV El Vendrell).

Entenem que la rumorologia és filla de l’opacitat i que és vital, per tant, la màxima transparència.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014