3 de febrer del 2015

Isma i Dani, absolució!!

Actualitzat (13/03/2015)

El pròxim mes de juny, es celebrarà el judici contra l’Isma i el Dani, dos estudiants de la Facultat de Física de la UB. El primer dels quals és, també, veí del Vendrell. Els joves varen ser detinguts a Barcelona durant la jornada de vaga general del 29 de març de l’any 2012, acusats d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i resistència a l’autoritat. Després de passar gairebé dos dies a comissaria, la jutgessa que portava la instrucció del cas (Carmen García Martínez, jutgessa que ha adquirit ressò mediàtic a causa del documental Ciutat Morta) decretà presó preventiva pels dos estudiants, que van passar més de 34 dies al centre penitenciari de Quatre Camins. Cal destacar que la jutgessa va prendre aquesta decisió basant-se en conjectures molt poc sòlides, entre elles un article d’opinió de la premsa.

El passat dilluns, dia 2 de febrer, des de Som Poble organitzàrem una roda de premsa per tal de donar a conèixer aquest cas, denunciar la dinàmica de repressió que s’ha accentuat al llarg dels últims anys, i demanar el suport ferm dels partits del nostre consistori envers l’Isma i el Dani. Al llarg de la mateixa, l’Isma explicà detalladament el cas, tot posant de manifest el caràcter arbitrari de la detenció, la manca d’argumentació jurídica a l’hora de posar-los en règim de presó preventiva, i la preparació del judici del pròxim 9 de març, en el qual l’acusació els hi demana una pena de més de 8 anys de presó. L’Isma també considerà que, si es tenen en compte totes les proves del cas, no hi ha motius perquè es repeteixi un cas com el del 4F.

Foto: Ricard Vinyals - www.el3devuit.cat

Foto: Ricard Vinyals - www.el3devuit.cat

Foto: Ricard Vinyals - www.el3devuit.cat



A la roda de premsa, varen assistir gairebé una vintena de persones que volgueren mostrar el seu suport envers l’Isma i el Dani i demanar la seva absolució, l’única manera de posar fi a un cas injust i inconcebible en un estat suposadament democràtic.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014