1 de novembre del 2020

Un govern d’esquena a la realitat

En el ple extraordinari del proper 3 de novembre es portaran a aprovació les noves ordenances fiscals que regularan els impostos i taxes locals per l'any 2021.

 

Aquesta proposta, per primer cop, ha permès la participació de la ciutadania que ha pogut presentar les seves propostes. El fet però, és que això no s'ha esperonat per part del Govern Municipal, en no publicar ni en les xarxes socials, ni en un lloc preferent de la web, ni en els mitjans públics, que hi havia aquesta possibilitat de participar-hi. I a més a més, des de Som Poble-ERC hem detectat certs defectes de forma en el procés de participació de la ciutadania.A la comissió d'estudi, que ha redactat aquestes ordenances i en  la que Som Poble-ERC hem participat per primera vegada, no s'ha pogut veure la proposta final del govern municipal fins a la penúltima reunió. El resultat és decebedor, al no ser acceptada cap de les aportacions de l'oposició ni tampoc les presentades per la ciutadania. 

 

En la pujada que s'ha presentat, i que augmenta de manera notable la pressió fiscal a la ciutadania, hi podem trobar pujades en l'IBI (un 2,7%), en les Escombraries (un 3,8%), en els Guals (un 7%), així com en les Activitats Esportives i Transports (un 3,4%).

 

Des de Som Poble-ERC, creiem que en aquests moments,quan tenim una segona onada de la pandèmia, i davant de la situació econòmica i social que ja estem patint al nostre municipi -amb més de 5.000 persones sense feina (entre aturades i ERTOs)-, no toca fer un increment, sinó tot el contrari. Com a mínim era l'hora de congelar impostos i taxes, i buscar bonificar i ajudar a alguns col·lectius, com el gremi de l’hostaleria i la restauració, entre d’altres.

 

A més, el Govern municipal, que sempre ha parlat d'introduir mesures per aconseguir una major progressivitat impositiva (el que més té, més paga), no ha introduït ni una sola mesura en aquest sentit. Ans tot el contrari, perquè la pujada en el transport públic, per exempleafecta enormement a aquelles persones usuàries que normalment no tenen un vehicle privat.

 

Aquesta visió, que ara no toca apujar impostos, és la que la gran majoria dels municipis del nostre entorn estan fent a l'aplicar polítiques de congelació dels seus impostos i taxes locals.

 

Des de Som Poble-ERC remarquem que els sobrecostos de 4 milions d'euros en el projecte del Tabaris de Coma-ruga els haurà de pagar la ciutadania del Vendrell amb més impostos i taxes. I aquestes ordenances són un clar exemple d'això. Per tant, creiem que amb aquestes decisions, que significaran un increment global del 3,2% en els principals impostos i taxes per la ciutadania del Vendrell, demostren que el govern municipal viu i treballa en una bombolla de fotos i de màrqueting, però completament d'esquena a la situació econòmica i social del municipi i dels seus ciutadans.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014