6 de novembre del 2020

Defensem el Baix Penedès


El Ple del Parlament va debatre i aprovar ahir, per unanimitat, demanar al Govern la creació d’una Taula del Baix Penedès per resoldre els dèficits estructurals que pateix el territori.

La CUP fa mesos (i anys!) que exigim respostes per la comarca i oferim propostes estructurals per garantir un futur pel Baix Penedès, concretades en el nostre recent comunicat del 14/05/2020 i que continuem posant sobre la taula.

La manca de projecte des de totes les administracions, abocades al curtterminisme i sense visió de futur, fa imprescindible que s’escoltin propostes més enllà del model actual de turisme i construcció que ens han imposat PSC i CiU.

Per això, el nostre vot favorable ahir al Parlament no treu que ens qüestionem la Taula del Baix Penedès, un espai integrat exclusivament per polítics a través del qual es pretén vehicular les demandes i la interlocució amb la Generalitat.

Per les CUP és essencial crear espais plurals i participats, que vagin més enllà de la pura representació institucional, integrant entitats i organitzacions civils i sindicals, com a mínim. En aquest sentit vam presentar una sèrie d’esmenes, que van ser descartades per tots els grups, on demanàvem més concreció en els objectius (com aixecar el peatge entre el Vendrell i Sitges de forma imminent i quantificació de les inversions pendents en sanitat), alhora que defensàvem la participació ciutadana en les diferents mesures.

L’administració ha de posar les condicions, impulsant dispositius de promoció econòmica potents que tinguin per objectiu la diversificació de l’economia i l’impuls de projectes innovadors que aprofitin els grans potencials del nostre territori i la seva gent. És imprescindible que s’escoltin propostes alternatives que fa anys que s’estan treballant des de diferents organitzacions ciutadanes, com la Regió Agroalimentària del Penedès, una alternativa que des de les CUP pensem que sí que dona l’impuls cap a un model al servei dels reptes socials i ecològics del futur.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014