17 d’octubre del 2020

NdP sobre la concentració de SOMI del diumenge 18 d’octubre

Aquest diumenge l’organització feixista SOMI realitzauna nova concentració al Vendrell. Una concentració que vol instrumentalitzar les lesions que va patir la filla menor d’edat d’Israel Carrión –dirigent local de la formació d’extrema dreta- en el marc d’una baralla amb altres menors que, segons totes les evidències, no tenia cap mena de connotacions polítiques. 

 



Tot i això, des del primer moment la formació feixista ha construït un discurs totalment fals segons el qual aquesta presumpta agressió havia estat motivada per organitzacions d’esquerres del municipi. Un relat que cau pel seu propi pes, en primer lloc perquè el mateix Israel Carrión va reconèixer a les portes del jutjat que no tenia cap mena de prova d’aquesta acusació, en segon lloc perquè les persones vinculades a la baralla no tenen cap mena de vinculació amb organitzacions polítiques, i de fet ni tan sols resideixen a la comarca, i en tercer lloc perquè anem sempre de cara; les accions que realitzem des dels nostres col·lectius s’emmarquen en la no violència, i són anunciades i reivindicades. 

 

Per tant, entenem que la concentració del diumenge suposa un intent més dels feixistes de guanyar un protagonisme que ni les urnes ni el carrer els hi ha atorgat -la contramanifestació antifeixista del 18 d’agost quintuplicava en nombre de participants l’acte convocat per SOMI. Aquesta vegada, a més, utilitzen uns fets on hi ha menors d’edat implicats per difondre la seva propaganda política. Una pràctica fastigosa només digna d’una formació encapçalada per Josep Anglada.

 

En aquest sentit, cal recordar que aquí l’única persona que ha estat condemnada per amenaces a un menor d'edat és precisament Josep Anglada, que va ser inhabilitat i condemnat a dos anys de presó. Per altra banda, el dirigent de SOMI també ha estat condemnat a retornar 180.000€ a Plataforma per Catalunya, el seu antic partit, diners que es va emportar de manera il·legal quan en va ser expulsat. 

 

Des de l’Esquerra Independentista del Baix Penedès entenem que l’objectiu principal de la convocatòria feixista és que hi hagi una resposta que reforci el seu discurs i el seu paper de víctimes. Entenem que convocar una contramanifestació equivaldria a validar el seu relat inventat sobre uns fets que no tenen cap rerefons polític. No jugarem el seu joc, avui deixarem que s'ofeguin sols en les seves mentides. 

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014