19 de març del 2019

Resolució del projecte "Diners al carrer - Activem el retorn social"

18 projectes presentats pel teixit associatiu del Vendrell es beneficiaran de la iniciativa “Diners al carrer- Activem el retorn social” de Som Poble

Tot i presentar-se més de 15 projectes, s’ha optat per repartir els 15.000 euros previstos entre tots els projectes presentats i evitar que tres es quedessin sense ajut en la votació popular


Diners al carrer – Activem el retorn social és una iniciativa per a retornar al municipi part dels ingressos que perceben els dos regidors de Som Poble a l'Ajuntament. L' objectiu d'aquests ajuts és donar suport i fomentar el desenvolupament d’iniciatives i projectes que, amb voluntat de transformació social al municipi impulsin la participació, l’apoderament i la xarxa entre comunitats i persones. Aquests fons econòmics procedeixen de les retribucions rebudes pels càrrecs electes des de l’inici de la legislatura, seguint el codi ètic i per decisió de l’Assemblea de Som Poble. Per aquesta primera edició del Retorn Social, Som Poble hi destina un total de 15.000 €. 

Inicialment la dotació econòmica global estava previst repartir-la en com a molt 15 projectes de fins a 1.000 euros cadascun. En cas de presentar-se sol·licituds que en global superessin els 15.000 euros, com és el cas, les bases preveien que es sotmetria  a votació popular, atorgant els ajuts als projectes més votats fins a cobrir el total de 15.000 euros. Malgrat això, l’assemblea de Som Poble, atès l’interès de tots els projectes presentats, ha decidit repartir els diners entre tots els projectes i evitar així que tres de les entitats es quedessin fora en la votació popular. 

La resolució final ha fixat dedicar 900 euros per a cadascun de 15 dels projectes i 1.500 euros en conjunt a tres projectes amb objectius molt similars en l’àmbit de la protecció dels animals de companyia.

Les entitats i projectes beneficiats són els següents:

- Associació Avancem Junts per a la inclusió de les persones amb Trastorns de
l’Espectre Autista i discapacitat intel·lectual: Projecte de teràpia assistida amb gossos amb l’associació Boskan.

- AFIBROMED- Associació per el diagnòstic i tractament mèdic multidisciplinar de la fibromialgia, i la seva divulgació social: Actuacions de visualització de la fibromiàlgia i tallers per les afectades.

- ASPERCAMP Asperger-TEA del Camp de Tarragona: Contribució per a la realització de tallers d’habilitats socials per a persones amb la síndrome d’Asperger.

- Associació Vidagats-Coma-ruga: Manteniment colònies de gats ferals a Coma-ruga i Sant Salvador.

- Associació Teatrespai: Tallers de teatre terapèutic i de la consciència destinats a entitats i col·lectius amb pocs recursos.

- GEVEN: Contribució en el projecte de conservació del corriol camanegre, seguiment i informació als usuaris de les platges.

- Animals friends El Vendrell: Esterilització i control de les colònies de gats ferals al Vendrell.

- Associació Trèvol: Estades Respir de cap de setmana per les famílies cuidadores de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

- Associació Baix Penedès amb el Sàhara: Projecte Vacances en Pau d’estades a l’estiu d’infants sahrauís acollits per famílies del Vendrell i Baix Penedès.

- Plataforma d’afectats per la hipoteca PAH-Bloke 47 del Vendrell: Accions de suport a les famílies que pateixen desnonaments i activitats de reivindicació pel dret a l’habitatge.

- ARDA Associació de rescat i defensa animal: Desparasitació i millora sanitària dels gossos abandonats acollits a les instal·lacions de l’associació.

- Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders: Contribució a la rehabilitació d’un habitatge de la Colònia Ferroviària per a convertir-lo en un habitatge museu per divulgar la història de la Colònia.

- AMPA Teresina Martorell: Adquisició de material esportiu pels infants del centre dins el nou projecte educatiu.

- Les Garrofes del Vendrell grup de consum de productes ecològics: Cicle d’activitats divulgatives i tallers sobre l’horticultura ecològica, el compostatge casolà, les herbes remeieres i l’elaboració de pa.

- Associació Taller de Artesanía y Cultura del Baix Penedès: Foment de la interculturalitat a través de tallers d’àrab i castellà, classes de repàs als infants, alfabetització i sortides de coneixement de l’entorn.

- Món Tocat: Tallers i teràpies per a persones afectades pel Trastorn obsessiu – compulsiu.

- Associació de veïns de la urbanització Torre Blanca: Contribució a la instal·lació d’un local social per a l’Associació.

- AFAVC- Associació de familiars de malalts d’Alzheimer del Vendrell: Realització de sessions de musicoteràpia a malalts d’Alzheimer.

ACTE DE LLIURAMENT DELS AJUTS


Tal i com preveuen les bases, el dilluns 1 d’abril a les 19h30’ al Centre Cívic l’Estació del Vendrell es celebrarà l’acte públic de lliurament dels ajuts, en que les entitats beneficiàries podran explicar la seva tasca i el projecte pel qual han sol·licitat la col·laboració econòmica. Serà un acte obert tant pels representants i socis de les entitats beneficiàries com pel conjunt de la població que vulgui conèixer les seves activitats.

Des de Som Poble volem expressar la nostra satisfacció per l’acollida que ha tingut la iniciativa i per poder aportar el nostre granet de sorra a la gran tasca que es realitza en pro del bé comú des del  ric i divers teixit associatiu del Vendrell i el Baix Penedès. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014