21 de desembre del 2018

Som Poble ·Estratègia política de futur



Document aprovat – Assemblea Oberta 20/12/18



Som Poble va néixer abans de 2015 com a un projecte i moviment ampli, aglutinador de l’esquerra al Vendrell, com a un projecte obert, de caràcter unitari i de participació assembleària.

Tal com ens definíem en aquell moment, volíem esdevenir un moviment polític i social que anés més enllà d’unes eleccions, i esdevenir un nou espai sociopolític que comptés amb la participació i la complicitat de la majoria dels ciutadans i ciutadanes, tenint clar que unes eleccions municipals no han de ser l’objectiu final, sinó una eina més per aconseguir un canvi social real al nostre municipi.

Defensàvem una candidatura municipal més enllà d’una simple suma de sigles i, per tant, apostàvem per una proposta ciutadana construïda a partir de la implicació de persones compromeses amb la ciutat, vinculades a organitzacions polítiques o no, persones que formen part d’entitats, organitzacions i col·lectius diversos que en els seus àmbits treballen també a favor de la transformació social i política.

Som Poble va esdevenir un canvi en les dinàmiques de partits tradicionals i va apostar per la unitat de l’esquerra com a eix central per a la transformació social i política al Vendrell, objectiu general que no tenim a prop, i pel qual considerem que caldrà sumar esforços col·lectius i personals per tal d’arribar-hi.

Actualment, mantenim intacte aquest compromís amb la transformació social i política de la Vila, i és des d’aquest objectiu que entomem el repte de les eleccions municipals del 2019 i la nova legislatura. Som Poble afronta els comissis amb la voluntat d’assolir el govern de la ciutat, com un instrument de transformació social, complementari al treball que es realitza des del teixit associatiu i el carrer, amb una clara aposta a favor de la participació, la justícia social i econòmica i la defensa dels interessos públics.

Davant l’escenari polític en el qual ens trobem, considerem que Som Poble, mantenint el seu ideari inicial, ha d’apostar per una candidatura d’esquerres el més àmplia possible, capaç de desenvolupar un programa polític que aposti decididament per la transformació social, política i econòmica del Vendrell. Per altra banda, és imprescindible abordar els temes socials per contrarestar i destruir l’ideari dels partits feixistes i racistes que actualment compten amb presència al municipi, i que utilitzen el malestar social per a plantejar falses solucions basades en l’odi al dèbil i la discriminació. Entenem doncs que una candidatura àmplia però sense un programa social netament d’esquerres seria el terreny adobat per la implantació institucional, encara més, del feixisme al Vendrell. No podem deslligar els temes socials dels temes nacionals; i per això Som Poble aposta decididament per totes les sobiranies.



Per tant, tenint en compte aquesta anàlisi i els objectius que es planteja l’organització per encarar el pròxim cicle electoral, l’Assemblea Oberta de Som Poble adopta els següents acords:
  • Som Poble es presentarà a les eleccions municipals de l’any 2019.
  • Som Poble manifesta la voluntat de constituir una candidatura àmplia d’esquerres, treballada conjuntament amb altres formacions polítiques i entitats socials de la Vila.
  • Per tant, Som Poble treballarà per construir una candidatura netament d’esquerra transformadora, amb un projecte polític que garanteixi: 1) la justícia social i els drets de la ciutadania 2) el desenvolupament d’un teixit productiu dinàmic i sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental i 3) el reconeixement del dret a l’autodeterminació dels pobles.
  • L’Assemblea Permanent de Som Poble serà l’òrgan encarregat d’iniciar el diàleg amb altres organitzacions polítiques i socials del Vendrell per tal de traslladar la proposta estratègica acordada en aquesta Assemblea Oberta i impulsar dinàmiques de treball conjunt, ratificades en Assemblees Obertes.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014