16 de novembre del 2015

Som Poble demana l'aturada immediata de les obres del Ministerio a Les Madrigueres

I la modificació del projecte per tal que compleixi el Pla Especial de protecció de les Madrigueres i la proposta de naturalització vigents

El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha iniciat fa uns dies les obres per executar el projecte[1] que pretén unir els passeigs marítims de Sant Salvador i el Sanatori travessant l’espai de les Madrigueres. Com ja vam denunciar durant la campanya electoral, aquest projecte incompleix de forma flagrant les normes del  “Pla Especial de protecció de l’espai de les Madrigueres”- document d’obligat compliment per a particulars i el conjunt de les administracions- i la proposta de naturalització de l’espai, aprovada també per l’Ajuntament el 2007. Davant d’aquests fets i la passivitat de l’Ajuntament, ens veiem obligats a demanar  a l’Equip de Govern que aturi les obres del Ministerio i l’insti a modificar el projecte per tal d’adequar-lo al Pla especial i a la proposta de naturalització aprovats. 

El projecte del Ministerio contempla una passera que travessa les Madrigueres pel mig de l’espai dunar, diversos accessos directes a la platja i un aparcament de mes de 100 places, actuacions no permeses segons el pla especial i que d’executar-se, comportaran la banalització de les Madrigueres i la pèrdua de bona part dels seus principals valors com a últim espai litoral sense edificar de la comarca.

Marc Robert el passat maig a Les Madrigueres
No s’entén com el Ministerio presenta un projecte que incompleix la normativa de protecció d’un espai protegit com les Madrigueres, i que l’administració responsable d’aquesta protecció, l’Ajuntament del Vendrell, miri cap un altre banda. I és del tot inadmissible que s’inverteixin diners públics (més de 600.000 euros) en malmetre l’espai saltant-se la legislació que el protegeix, quan el lògic seria que el Ministerio ajustés la seva inversió per desenvolupar la proposta de naturalització aprovada per l’Ajuntament, totalment respectuosa amb el Pla especial. De la mateixa manera, costa molt d’entendre que l’Equip de Govern no faci complir la seva pròpia normativa i permeti que el Ministeri faci la seva. O bé estem davant d’un cas d’extrema incompetència municipal o hi ha pressions i interessos ocults que desconeixem.

 I instem directament a l’alcalde del Vendrell a ser coherent amb el seu propi partit, el PSC, que va impulsar l’aprovació del Pla especial amb alcaldessa socialista el 2006, i que va criticar durament aquest mateix projecte del Ministerio quan es va presentar públicament el 2010[2]. En aquella ocasió les declaracions del PSC van ser: “el projecte és un nyap”o bé que “Els socialistes vendrellencs no entenen perquè no s'ha respectat el Pla Especial aprovat el 2006

Les obres es troben encara en una fase incipient, modificar el projecte és perfectament viable si hi ha voluntat política de l’Equip de Govern.  Si és així ens trobarà al seu costat. En cas contrari farem servir totes les eines legals i de pressió política i social per aturar-ho i exigirem responsabilitats.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Com podem actuar?

Unknown ha dit...

Com podem actuar?

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014