24 de novembre del 2015

Som Poble respon a les declaracions del Sr. Josep Marrasé en les que defensa la legalitat del projecte del Ministeri a Les Madrigueres


Davant les declaracions del regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament del Vendrell, el Sr. Josep Marrasé, fetes al Diari de Tarragona el passat dissabte 21 de novembre, i que han aparegut en altres mitjans, des de Som Poble volem manifestar el següent:

En primer lloc trobem una falta de respecte al Ple de l’Ajuntament fer aquestes declaracions en un mitjà de comunicació després que pocs dies abans, en la sessió plenària del passat dimarts 17 de novembre, davant del prec que vam fer des de Som Poble en el que demanàvem l’aturada de les obres i instàvem a l’equip de govern a modificar el projecte que incompleix la normativa municipal, el Sr. Marrasé no va respondre ni es va a atrevir a debatre el que després ha escampat per la premsa.

I potser ara entenem la seva manca de resposta al ple,  veient els falsos arguments que aporta per justificar que no pensen aturar i modificar el projecte del Ministerio I no podem deixar de rebatre, una per una, les seves afirmacions:

El Sr. Marrasé diu que l’actuació es fa en una zona titularitat del Ministeri:  Com tot l’espai de les Madrigueres, la zona és de titularitat de l’Ajuntament del Vendrell.

El regidor afirma que l’actuació no vulnera cap Pla Especial de protecció: els aparcaments previstos,els accessos directes a la platja i el propi traçat de la passera xoquen frontalment amb allò previst en el “Pla Especial de protecció de l’espai de les Madrigueres” vigent des del 2006. I més concretament, com a mínim, vulneren els articles      14,18,19,39 i 41 del Pla Especial.

I més endavant s’afirma, en relació als accessos directes a la platja i els aparcaments previstos, que “les normatives de zones protegides pel seu valor natural exigeixen que hi hagi aquesta accessibilitat”: Li demanem des d’aquí que ens digui exactament quina és aquesta normativa perquè nosaltres no l’hem trobat, i quan precisament el Pla especial del protecció és molt clar en no permetre ni els aparcaments ni els accessos previstos en el projecte del Ministeri.

Trobem, per tant, molt irresponsable defensar públicament un projecte sense cap argument solvent que ho avali i fent afirmacions que no s’ajusten a la realitat.

La resta de consideracions que fa el Sr. Marrasé en aquestes declaracions, en el sentit que  cal unir els dos passeigs marítims, que ha de ser un camí de ronda, que no podem deixar perdre la inversió del Ministeri etc. són qüestions que es resolen igualment modificant el projecte i ajustant-lo al Pla Especial i al projecte de naturalització vigents.

En definitiva, el quid de la qüestió és si l’equip de govern s’encaparra a seguir defensant un projecte que no compleix la normativa, que afectarà de ple els principals valors naturals i paisatgístics de les Madrigueres   o bé ens aturem un moment, el modifiquem per adequar-lo a la normativa de protecció i no deixem de perdre la única oportunitat, i última, que tenim per dignificar el nostre litoral.

I des d’aquí tornem a oferir mà estesa a l’equip de govern si finalment rectifiquen, i a donar tot el nostre suport en recuperar les Madrigueres. Si no és així, però, ens hi trobaran davant i arribarem fins on faci falta per evitar aquest despropòsit, que malversa els molts esforços que tanta gent, durant tant de temps ha dedicat per preservar aquest espai emblemàtic, l’última finestra al mar.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014