20 de juliol del 2015

Som Poble aconsegueix paralitzar la creació de càrrecs de confiança per aquesta legislatura


Tal com vàrem fer públic la setmana passada, al llarg de la Junta de Portaveus del passat 10 de juliol Som Poble va manifestar que estava totalment en contra de mantenir la figura del personal eventual (popularment coneguts com a càrrecs de confiança) a l’Ajuntament del Vendrell. Els càrrecs de confiança són persones escollides pels diversos partits polítics amb representació a l’Ajuntament per tal de realitzar tasques de suport i assessorament per cada una de les formacions. Segons la proposta que traslladà l’alcalde Martí Carnicer a la Junta de Portaveus, aquesta legislatura cada partit hagués pogut comptar amb un càrrec de confiança. És a dir, segons la proposta de l’alcalde, s’haurien pogut designar 8 càrrecs de confiança, comptant amb una partida pressupostària de 190.000€ anuals per pagar els seus sous.



Des des Som Poble ja vàrem manifestar des del primer moment que ens semblava una manca d’ètica flagrant que, tenint en compte la situació d’emergència social que està experimentant el nostre municipi, un dels més afectats per la crisi econòmica, es destinin 190.000€ anuals a mantenir càrrecs que, lluny d’aportar un benefici directe pels vendrellencs i les vendrellenques, tinguin com a única funció l’assessorament dels partits polítics. En aquest sentit, la proposta de Som Poble passa per la supressió total dels càrrecs de confiança, i l’ús dels 190.000€ d’aquesta partida pressupostària per millorar els serveis socials del municipi.

Alfredo Valdivielso i Rubén Suan durant una roda de premsa


Des de Som Poble vàrem fer arribar aquesta proposta a totes les formacions polítiques del consistori, exceptuant a PxC, per tal de fer conèixer el nostre posicionament i convidar-los a sumar-s’hi. Per altra banda, també vàrem contactar amb diverses organitzacions que treballen en l’àmbit social per tal d’organitzar una concentració durant el Ple d’Organització del pròxim dimarts, dia 21 de juliol, on, en un primer moment s’havia de debatre el tema dels càrrecs de confiança. No obstant això, aquest punt ha estat finalment suprimit de l’ordre del dia del ple d’aquesta setmana i, per tant, no serà debatut. A més, tal com ha confirmat l’alcalde Martí Carnicer al llarg d’una trobada que hem mantingut amb ell aquest passat dilluns al matí, de moment la proposta d’establir càrrecs de confiança queda congelada, amb la qual cosa de moment no n’hi haurà.



Considerem que aquesta és una primera petita victòria del sentit comú. Una petita victòria que ens ofereix, no obstant, una important lliçó: només a través de la unitat i la pressió popular podem aconseguir que s’escolti la nostra veu i podem aconseguir que els interessos de les classes populars siguin escoltats, en contraposició dels interessos de la minoria dominant i els partits polítics que la representen. Aquesta també ha estat una primera victòria parcial, des de Som Poble restarem atents per tal de que aquesta eliminació dels càrrecs de confiança sigui definitiva, i per tal que els diners d’aquesta partida es destinin a l’optimització dels serveis socials del municipi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014