22 d’abril del 2015

Som Poble expressa el seu condol pel tràgic esdeveniment de l'Institut Joan Fuster de Barcelona

Des de Som Poble volem mostrar el nostre condol a la família i als amics del professor mort ahir enl’incident de l’Institut Joan Fuster, a Barcelona. Així com el nostre suport a les persones ferides i a tots els alumnes que van viure aquesta lamentable situació.

Volem fer constar que, malgrat el ressò mediàtic que han adquirit els fets, no hem d’oblidar que es tracta d’un cas aïllat, i que ha de ser tractat amb la màxima cura per tal d’evitar que es generi una imatge distorsionada del nostre sistema educatiu, caracteritzat pel seu esperit integrador i per l’esforç diari de centenars de professionals que treballen dia a dia per millorar l’entorn educatiu dels infants i els joves.

Dit això, també volem esmentar que els professors i les professores, així com la resta de personal no docent dels centres educatius del nostre país, cada vegada compten amb menys recursos per a desenvolupar la seva feina correctament. Les retallades socials en educació que hem patit al llarg dels últims anys, han propiciat la reducció dels Equips d’Atenció Pedagògica i de les Unitats de Suport a l’Educació Especial, etc. També s’ha produït un increment de ràtios, una disminució del temps que el professorat pot destinar a parlar amb les famílies, a causa d’una sobrecàrrega lectiva, etc.





Tots aquests elements estan esquerdant, a poc a poc, la cohesió i la convivència en els centres educatius, de la mateixa manera que impossibiliten un seguiment adequat d’aquells alumnes que presenten necessitats especials. Segurament, al llarg dels pròxims dies, sentirem diverses veus reclamant un “enduriment” del sistema educatiu, amb la implementació de més mecanismes de càstig i control. Des de Som Poble considerem que aquesta no és la solució, que la construcció d’un sistema educatiu obert, integrador i eficaç passa per abastir-lo dels recursos que requereixi per tal de satisfer les necessitats dels infants i les joves que el conformen. Al cap i a la fi, apostar per l’educació és apostar pel futur del nostre país.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014