27 d’abril del 2015

Recuperem El Vendrell. Article de Gemma Altarriba

Som aquelles que ja estem fartes de retallades, submissió i de governs que no miren més enllà dels seus propis interessos, sense tenir en compte al poble. Portem quatre anys treballant, picant pedra. Quatre anys lluitant per aconseguir un Vendrell més digne, més solidari, amb un ajuntament al servei de les persones. Ara, totes aquestes lluites, la feina colze a colze i al carrer, donen el seu fruit, i neix Som Poble.

Fa mesos que vam engegar un moviment rupturista, ampli i unitari al Vendrell. Que persones de diferents partits polítics, entitats, organitzacions i a títol individual, ens vam posar a treballar perquè creiem en el nostre poble i el volem fer més digne. Però tota aquesta feina no hagués sigut possible sense un treball previ, d’anys de lluita al carrer, i que així seguirà sent, perquè és imprescindible i necessari tenir un peu al carrer i l’altre a les institucions.
Som la veu moltes vegades silenciada, però que no es cansa de lluitar pel que creu, i de dir les coses pel seu nom. La creació d’aquest moviment va més enllà de les eleccions, aquestes seran el punt de partida, però no el punt final. S’entén que les eleccions municipals no deixen de ser una eina més per aconseguir un canvi social real. Esdevenim un moviment polític i social, un espai on tothom hi pugui participar i treballar, el canvi real que necessita el nostre poble i la seva gent.

I tot això no seria possible si no fóssim un gran equip, que treballa dia a dia, colze a colze, sense fer distincions. Fa dies que es pot observar que les eleccions municipals són el tema central a la nostra vila, i tot gira al seu voltant, i la majoria de partits, per no dir quasi bé tots, se solen centrar només en els caps de llista com si aquests fossin les úniques persones de cada candidatura. Nosaltres som tot un moviment, un equip en el qual totes i tots juguem un paper important i tenim el mateix protagonisme. Entenem que som un projecte comú, assembleari, i que per tant no ha d’haver-hi distincions, l’ordre d’una llista electoral no defineix, ni molt menys, la feina assolida per a cada persona.


Per tot això i moltes raons més hem decidit avançar fermament, sense renunciar a res i per capgirar la història. Ningú ha dit mai que seria fàcil, però nosaltres seguim treballant i avançant amb un projecte comú, popular digne i necessari per recuperar El Vendrell.

Gemma Altarriba. Vendrellenca nascuda fa 24 anys. Finalitzant els estudis d'Infermeria. Militant de la CUP d' El Vendrell, del Col·lectiu La Trinxera i la La Ruda (col·lectiu feminista del Penedès). Membre de la candidatura Som Poble.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014