15 de març del 2015

Patrimoni en perill

Des de SOM POBLE volem denunciar la malmesa situació actual del nostre PATRIMONI fruit de l’especulació urbanística i econòmica afavorida per l’actuació dels successius governs municipals fins a dia d’avui.
Actuació que ha suposat la pèrdua irreversible de patrimoni natural i cultural, i que  bona part del que resta estigui en situació de perill.

Volem mostrar i sensibilitzar d’aquesta situació a tots els ciutadans i que entenguin que aquest PATRIMONI forma part del nostre BÉ COMÚ, que és un patrimoni que preservat i valorat adequadament pot suposar una millora considerable de la nostra qualitat de vida. I és el nostre deure protegir-lo per a les futures generacions.

Volem copsar les diverses situacions  socials, i sobre tot les més punyents i insuficientment ateses, perquè  tots junts fem El Vendrell.

És una feina llarga que que va més enllà de la  campanya electoral, que s’ha d’anar fent el temps que sigui necessari per aconseguir-ne l’objectiu de salvaguardar i posar en valor el nostre paisatge, els conreus, els camins, els espais protegits, els edificis emblemàtics, els fragments de la nostra història, etc.


PATRIMONI EN PERILL

Cicle de caminades guiades pel patrimoni natural, cultural i social del Vendrell
Som Poble, amb la col·laboració del Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedés (GEVEN) i la Comissió del Patrimoni Cultural del Vendrell de l'Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), organitza un cicle de caminades pel terme municipal del Vendrell per veure i prendre consciència dels riscos i amenaces que afecten el nostre patrimoni natural, cultural i social i les problemàtiques que se'n deriven i que pateixen bona part dels ciutadans.

Amb aquest primer cicle de tres sortides, podrem visualitzar de manera general, alguns dels desgavells causats per l'especulació urbanística i la bombolla del totxo, la pèrdua i/o degradació del patrimoni arquitectònic, en part degut a la manca d'un Catàleg, incomplint la llei, la total despreocupació per l 'entorn natural, amb el clar exemple de Les Madrigueres i la segregació social per barris amb repercussions directes sobre els equipaments escolars.

Bona part del territori que encara es manté està greument afectat per l'actual planejament urbanístic i els nous projectes d'infraestructures. Aquesta situació demana urgentment la redacció d'un nou POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal)  que atengui la realitat actual i reculli el que volem que sigui el nostre poble.




      · Sant Vicenç: una visió global del territori amenaçat

        Diumenge 22 de març  9:30 h 
        Punt de trobada: aparcament de la zona escolar
        Recorregut (6km): Mas d’en Gual, St. Vicenç de Calders, camí Ral - Via Augusta.
        Finalització aproximada a les 13:30 h.
        Cal portar aigua i esmorzar.

      · Nucli urbà: patrimoni i segregació social

        Diumenge 26 d’abril 9:00 h 
        Punt de trobada: plaça de Ca l’Escori
        Recorregut per la zona nord del Vendrell.
        Finalització aproximada a les 13:00 h.

      · L'última finestra al mar

        Diumenge 7 de juny 8:00h  
        Punt de trobada: aparcament del Pèlag. 2on punt de trobada 9:00h. Les Madrigueres
        Recorregut (10km): camí vell de Calafell, Les Madrigueres, Passeig Marítim de Joan                 Reventós,  Coma-ruga, C/ Vilafranca, cinema Brisamar, nucli ferroviari de St Vicenç de             Calders. Tornada al Vendrell amb tren. 
        Finalització aproximada a les 13:30 h.
        Cal portar aigua i esmorzar.


Membres del GEVEN, Som Poble i IEP en roda de premsa



Col·labora


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014