10 d’octubre del 2023

Per una Palestina en pau i lliure de l’ocupació israeliana

Durant més de 50 anys d'ocupació, Israel ha convertit Gaza i els territoris palestins en uns territoris inhabitables, convertint-los en la presó més gran a l'aire lliure coneguda.

Més de 5 milions de refugiats palestins viuen subjectes a restriccions de llibertat de moviments que afecten l'accés a l'escolaritat, la feina, el sòl agrícola, als serveis mèdics i que els impedeix veure amics i familiars. La brutalitat amb què s'acarnissat l'exèrcit israelià durant anys, junt amb el sionisme de sobres conegut, han provocat respostes per part del poble palestí per tal de defensar el seu dret sobre el seu territori, cada vegada més minvat i ocupat.

Els fets ocorreguts recentment són fruits dels milers d'atacs violents d'Israel sobre territori palestí, massacrant civils, arrasant el seu territori, ocupant les seves cases, cimentant els pous d'aigua i matant als seus nens i nenes.

El poble de Palestina té dret a la resistència i qualsevol solució al conflicte ha de passar pel compliment de la legalitat internacional per part de l'ocupant. Israel ha respost a l'atac palestí contra l'ocupació amb un càstig a la població civil de Gaza, una cosa quotidiana que suporten diàriament des de fa anys. Tallar el subministrament de llum i l'arribada d'aliments a la franja de Gaza és un crim de guerra. La ONU ha de demanar immediatament el cessament dels atacs per part d'Israel, s'ha de posar fi a la impunitat d'Israel.

Visca Palestina lliure!




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014