13 de juny del 2022

Resolució final de la segona convocatòria "Diners al carrer, activem el retorn social"

 16 projectes presentats pel teixit associatiu del Vendrell es beneficiaran de la segona convocatòria de la iniciativa “Diners al carrer- Activem el retorn social” de Som Poble

Els 18.000 euros previstos es repartiran entre tots els projectes presentats per igual, mantenint així la provissió del fons inicial de la iniciativa de retorn social.

Diners al carrer – Activem el retorn social és una iniciativa per a retornar al municipi part dels ingressos que perceben els/les tres regidors/es de Som Poble a l'Ajuntament. L' objectiu d'aquests ajuts és donar suport i fomentar el desenvolupament d’iniciatives i projectes que, amb voluntat de transformació social al municipi impulsin la participació, l’apoderament i la xarxa entre comunitats i persones. 

Aquests fons econòmics procedeixen de les retribucions rebudes pels càrrecs electes des de l’inici de la legislatura, seguint el codi ètic i per decisió de l’Assemblea de Som Poble. Per aquesta segona edició del Retorn Social, Som Poble hi destina un total de 18.000 €.


Inicialment la dotació econòmica global estava previst repartir-la en com a molt 18 projectes de fins a 1.000 euros cadascun. En cas de presentar-se sol·licituds que en global no arribessin als 18.000 euros, com és el cas, les bases estableixen que s’ha de fer una repartició equitativa entre tots els projectes presentats. Per tot això, l’assemblea de Som Poble, atès l’interès de tots els projectes presentats, ha decidit repartir els diners entre tots els projectes. La resolució final ha fixat dedicar 1.125 euros per a cadascun dels 16 projectes presentats.

Les entitats i projectes beneficiats són els següents:

- Associació Avancem Junts per a la inclusió de les persones amb Trastorns de l’Espectre Autista i discapacitat intel·lectual: Projecte de Casals d’estiu inclusius i de qualitat per a infants i joves amb TEA.

- Càritas Parroquial del Vendrell: ajuts econòmics puntuals a persones i/o famílies que tenen dificultats per accedir o mantenir l’habitatge.

- ASPERCAMP Asperger-TEA del Camp de Tarragona: Contribució per a la realització de tallers d’habilitats socials per a persones amb la síndrome d’Asperger.

- ARDA Associació de rescat i defensa animal: Desparasitació i millora sanitària dels gossos abandonats acollits a les instal·lacions de l’associació.

- Àliga del Vendrell: Reconstrucció de l’Àliga del Vendrell per poder mantenir les sortides al seguici popular.

- Associació Teatre Espai: Taller de teatre per a donar veu a dones migrades al nostre municipi, amb l’objectiu d’empoderar-les i posar en escena el treball realitzat a partir d’haver compartit experiències personal i acompanyar-les en el procés inclusiu del coneixement de la llengua i la socialització amb l’entorn.

- GEVEN: Aliança agrícola-ambiental visibilitzant la feina de productors i productores que treballen de manera respetuosa amb el medi natural.

 - César León, dansa inclusiva: Tallers de dansa inclusiva per a persones amb diversitat funcional física.

- Associació Baix Penedès amb el Sàhara: Projecte Vacances en Pau d’estades a l’estiu d’infants sahrauís acollits per famílies del Vendrell i Baix Penedès.

- Club d’Esports Vendrell: Projecte de Hoquei adaptat, floorball, per a persones amb discapacitats i trastorns mentals. - Escola de Fútbol Base El Vendrell: Projecte d'equip de fútbol base inclusiu.

- Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders: Projecte de visibilització de la importància de la Colònia Ferroviària mitjançant visites guiades i un acte commemoratiu pel 85è aniversari del seu bombardeig pel feixisme

- L’Embarcada: Adquisició de vestuari per la reposició d’aquest dels balls infantils que es troben deteriorats.

- Les Garrofes del Vendrell grup de consum de productes ecològics: Coincidint amb el seu desè aniversari organitzar un cicle de xerrades i tallers divulgatius, centrant-se en la importància de tenir un món rural viu per assegurar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del nostre territori.

- Alerta Violeta: Elaboració d’un punt lila municipal integral.

- Unió Esportiva Tancat: Transmissió de valors des de la pràctica de l’esport amb un seguit d’accions pel desenvolupament tant a nivell social, grupal i individual.


ACTE DE LLIURAMENT DELS AJUTS

Tal i com s’estableix a les bases, el divendres 8 de juliol a les 18.30h. a la sala Cohí Grau (auditori petit) de l’Escola Municipal de Música del Vendrell, al Tívoli, es celebrarà l’acte públic de lliurament dels ajuts, en que les entitats beneficiàries podran explicar la seva tasca i el projecte pel qual han sol·licitat la col·laboració econòmica. Serà un acte obert tant pels representants i socis de les entitats beneficiàries com pel conjunt de la població que vulgui conèixer les seves activitats.Des de Som Poble volem expressar la nostra satisfacció per l’acollida que ha tingut la iniciativa i per poder aportar el nostre granet de sorra a la gran tasca que es realitza en pro del bé comú des del ric i divers teixit associatiu del Vendrell i el Baix Penedès.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014