2 de setembre del 2015

Som Poble presenta una moció per demanar l'absolució dels 3 del Vendrell

El passat 29 de març de l’any 2012, tres joves vendrellencs van ser víctimes de l’absurd i la repressió. Durant aquella jornada de Vaga General, en Jaume, en Pere i en David varen participar en la manifestació que s’havia convocat a la ciutat de Barcelona per tal de denunciar les polítiques de retallades i austeritat dels governs català i espanyol, formats per Convergència i Unió i el Partit Popular, respectivament. Malauradament, la principal noticia d’aquell dia no foren les massives mobilitzacions que portaren a milers de persones a sortir al carrer per defensar els seus drets, sinó la vergonyosa i desproporcionada actuació policial, que es saldà amb més d’un centenar de detinguts. Els tres joves vendrellencs, juntament amb un estudiant més del municipi que ja ha estat absolt, van ser víctimes d’una ràtzia repressiva encarada a atemorir i frenar el creixent moviment de protesta contra l’augment de la precarietat laboral, l’atur i les retallades dels serveis públics.

Els tres detinguts, que passaren gairebé tres dies retinguts a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts sense cap mena de prova d’haver comès cap acte delictiu, foren finalment alliberats amb càrrecs. Avui en dia, en Pere, en David i en Jaume encara estan pendents de judici, acusats de cremar un contenidor i pintar en tres establiments comercials, suposats fets pels quals se’ls hi demana 6 anys i mig de presó per cada un i una multa de 8.640€. En un primer moment, tant la Fiscalia de Barcelona, com la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona varen presentar acusació contra els tres, si bé l’Ajuntament de Barcelona ja ha retirat, al llarg dels últims mesos, la seva acusació particular contra tots els detinguts de la Vaga General.

Poc després de la detenció, foren centenars les mostres de suport que reberen els tres joves vendrellencs, tant per part de persones a títol individual, com d’entitats i regidors del municipi. Tot i el caliu d’aquestes mostres de suport, des de Som Poble entenem que és necessari que l’Ajuntament del Vendrell es posicioni a favor dels tres detinguts i denunciï públicament aquest cas flagrant d’injustícia i repressió policial. Per aquest motiu, al llarg del ple municipal d’aquest mes de setembre, el primer de caràcter ordinari de la legislatura, hem considerat imprescindible presentar una moció encarada a donar suport als tres detinguts, reivindicar el dret a manifestar-se lliurement, així com instar a la Fiscalia i a la Generalitat que retirin les acusacions contra els joves.

Aquesta moció ha  estat registrada aquest passat divendres, dia 28 d’agost, amb l’objectiu de que els diversos grups municipals puguin analitzar la proposta de text que hem realitzat des de Som Poble i aquest pugui ser debatut per tal d’obtenir el màxim suport i consens. També s’ha fet arribar als grups municipals (exceptuant a la feixista PxC) a través del correu electrònic. Entenem que la implicació del consistori en aquest cas és una qüestió de justícia i ètica democràtica de primer ordre, més si tenim en compte que no hi ha cap mena de prova que incrimini als tres joves vendrellencs, ni cap fotografia ni filmació, fet realment estrany, ja que els establiments que suposadament foren pintats pels joves eren entitats financeres que compten amb càmeres de seguretat. Tampoc hi ha testimonis, més enllà del de la mateixa policia. Per tant, entenem que la intervenció policial d’aquella jornada de vaga responia a motivacions polítiques, i que desenes de persones foren detingudes de manera arbitrària per tal de desincentivar les mobilitzacions en defensa dels drets socials. Davant aquesta situació, és imprescindible el suport de tots i totes, des del carrer i des de les institucions, per tal d’aconseguir l’absolució d’aquells que han estat represaliats per defensar els nostres drets.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

đồng tâm
game mu
cho thuê nhà trọ
cho thuê phòng trọ
nhac san cuc manh
số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
văn phòng luật
tổng đài tư vấn pháp luật
dịch vụ thành lập công ty trọn gói
thương lượng
thuyết mbp
erg là gì
nổi tiếng
chi square
nói chuyện trước công chúng
định lý
victor vroom
chiến thắng con quỷ
điểm cân bằng

- Còn ai nữa, ngoài Hướng Đông thì còn là ai? Tôi đã bảo Hướng Đông đi khuyên cậu, y lại nói mấy từ này, tôi thiếu chút nữa đánh y một trận.
Kiều Huy cười phá lên nói:
- Mỗi người có lý tưởng của mình, không thể cưỡng cầu. Nói không chừng cậu ở trong chính trị sẽ có tiền đồ lớn hơn nữa, bên này nếu cậu chỉ cần bỏ thêm chút tâm tư thì tôi thấy chúng tôi đã đủ dùng.

Không khí trở nên dễ dàng hơn. Triệu Quốc Đống cũng cười. Cù Vận Bạch có thể cảm nhận được ba người này khá hòa hợp.

- Huy ca vậy muốn theo đuổi gì thế? Tôi không vào thương trường cũng không có nghĩa không hứng thú về kinh doanh. Tôi chỉ không đặt tâm trí chủ yếu vào đây mà thôi. Có Bồi ca, anh và Minh Viễn giúp tôi, tôi còn gì phải lo lắng gì?
Triệu Quốc Đống thản nhiên nói:
- Tập đoàn Thiên Phu bây giờ không phải phát triển rất tốt sao? Tôi tin Tập đoàn Thiên Phu có anh và Minh Viễn tham gia thì sẽ phát triển hơn nữa.

- Đừng chụp mũ ho tôi, tôi còn việc của mình. Đúng như cậu nói, Tập đoàn Thiên Phu có Bồi ca quan tâm, bất động sản có Minh Viễn lo. Tôi cứ yên tâm làm cổ đông nhận cổ tức là được rồi.
Kiều Huy lắc đầu nói:
- Không phải cậu giới thiệu tôi vào ngành trạm xăng sao? Bây giờ vừa mới bắt đầu, đang xây dựng một trạm xăng, mua hai nơi, tôi còn đang suy nghĩ có phải nên mua thêm vài chỗ không?

- Trạm xăng là ngành kiếm tiền lớn, có tiền thừa có thể đưa vào thử xem.
Triệu Quốc Đống nói:
- Càng về sau lợi nhuận của trạm xăng càng lớn, tài nguyên không thể tái sinh. Khi giá xăng dầu tăng lên, mọi người đều thắt chặt túi tiền, tiền lãi của trạm xăng càng lúc càng lớn.

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014