16 de setembre del 2015

Som Poble demana que es convoqui el Ple de l'Ajuntament del Vendrell el més aviat possible

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres els regidors de Som Poble, Alfredo Valdivielso i Rubén Suan, han lamentat que més de tres mesos després d’haver-se constituït el nou consistori l’equip de govern encara no hagi convocat cap ple ordinari de l’ajuntament vendrellenc.

Durant l’acte han recordat que durant el ple extraordinari celebrat el passat 21 de juliol es va aprovar una proposta, de l’equip de govern (PSC, CiU i ERC), que establia que les sessions plenàries ordinàries es celebressin el tercer dimarts de cada mes. Per tant han denunciat que l’equip de govern incompleixi la seva pròpia proposta, ja que aquest passat dimarts dia 15 de setembre s’hauria d’haver celebrat el ple.

Des de Som Poble s’ha explicat que durant l’agost van rebre un mail des d’alcaldia on se’ls comunicava que el ple es faria a finals de setembre perquè “excepte casos excepcionals, no se celebren plens dins del període de campanya electoral”.

Des del moviment social i polític vendrellenc han explicat que ni el propi Reglament Orgànic Municipal contempla aquesta limitació, i molts menys cap altra normativa. Consideren que l’actitud de l’equip de govern, de no convocar ple abans de les eleccions autonòmiques del proper 27S, respon a la voluntat dels partits del govern d’intentar defugir debats que posin en evidència les múltiples contradiccions que existeixen entre ells.

També han manifestat que un municipi de gairebé 40.000 habitants no pot estar quatre mesos sense que s’hagi realitzat un ple ordinari, amb un govern en minoria que d’aquesta manera s’evita haver de donar explicacions públiques. Entenen, a més a més, que d’aquesta manera es limita la tasca de l’oposició i el controls i fiscalització del govern per part del poble.

La candidatura municipalista ha anunciat que han demanat oficialment a l’alcalde del Vendrell que convoqui ple el més aviat possible ja que entenen que és urgent la seva celebració.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014