22 de juny del 2015

Som Poble insta al consistori a canviar els horaris dels plens i que aquests siguin emesos en directe per tal de fomentar la participació ciutadana

El moviment d'unitat popular vendrellenc, impulsat per les assemblees locals de la CUP, EUiA i Procés Constituent, demana que l'Ajuntament del Vendrell compleixi el Reglament Orgànic Municipal, aprovat per l'equip de govern quatripartit la legislatura passada.


Consitució del consistori 2015-2019
Som Poble ha demanat avui per escrit, a l'actual alcalde del Vendrell, que es doni compliment al Reglament Orgànic Municipal aprovat pel consistori durant la darrera legislatura. El document, aprovat inicialment el juliol de 2012, estableix al punt tercer del seu article 19, que els plens seran emesos en directe i íntegrament pels mitjans de comunicació municipals, sempre que tècnicament sigui possible.
Des del moviment vendrellenc d'unitat popular es considera que el consistori vendrellenc ha estat incomplint aquest punt de forma reiterada, ja que és notori que des de fa molt temps que l'ens municipal disposa de capacitat per emetre els plens en directe per la televisió local. Recorden que, per exemple, la televisió vendrellenca ha emès en directe, durant els darrers anys, la rua de carnaval o la cavalcada dels reis mags. De forma recent també s'ha fet en directe el programa “Tribuna Vendrellenca”, des de la Plaça Vella, el seguiment de la jornada electoral del 24M o el ple de constitució de l'actual consistori vendrellenc.

També han demanat que els plens municipals passin a celebrar-se entre les 19h i les 20h, per tal de facilitar que la gent del Vendrell pugui fer un seguiment d'allò que succeeixi al màxim òrgan de govern local.

L'organització impulsada per les assemblees vendrellenques de la CUP, EUiA i Procés Constituent, adverteix que aquesta és només una primera proposta en matèria de participació ciutadana i recorda que les possibilitats de capgirar la negativa situació del municipi passen per fomentar els espais de participació, debat i decisió col·lectius.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014