12 de maig del 2015

Crònica de l'acte d'inici de campanya de Som Poble

Amb un dels auditoris de l’Escola Municipal de Música Pau Casals ple a vessar, l’acte d’inici de campanya de Som Poble va ser un èxit rotund. Més de 220 persones vingueren per gaudir de la vetllada i donar suport al projecte d’Unitat Popular que ha començat a estructurar aquest nou moviment social i polític. A partir de les 20.00h del passat dissabte, la sala quedà en silenci per donar pas a un vespre de discursos carregats de raó, emotius poemes, projeccions per explicar el nostre projecte, mostres de suport i una mica de música.

Amb la projecció del vídeo de campanya de Som Poble, es donà el tret de sortida a l’esdeveniment, conduit per Gemma Altarriba. Les primeres tres intervencions es realitzaren a càrrec de les candidatures d’esquerres del Baix Penedès. Així doncs, les portaveus de Decideix Llorenç (Irene Sardà), la CUP de Calafell (Stephanie Pérez) i la CUP-L’Arboç Participa (Carmina Malagarriga), parlaren sobre l’inici d’una nova etapa pel Baix Penedès, on la confluència de les diverses candidatures d’esquerres ha de ser un punt fonamental per transformar la nostra realitat més immediata.

La sala plena a vessar durant l'acte d'inici de campanya i presentació de la candidatura
A continuació, Roser Ràfols, actriu i activista feminista de Llorenç del Penedès, realitzà una lectura de poesia. Els tres poemes que llegí giraren entorn dels principals eixos d’acció de l’esquerra rupturista: l’autodeterminació i l’alliberament nacional, la justícia social i la superació del sistema patriarcal.

Tot seguit, Francesc Niubó, membre del Procés Constituent, ens parlà de la importància del municipalisme a l’hora de començar a estructurar una alternativa social i política pel nostre país. En un discurs concís i mesurat, ens animà a seguir construint aquests projectes de confluència dels moviments d’esquerra, per constituir un pol unitari que aposti per la ruptura amb l’actual model social.

Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, membres fundadors del Procés Constituent, també ens feren arribar les seves mostres de suport des de la distància. En el cas de Forcades, mitjançant un enregistrament de vídeo i, en el cas d’Oliveres, a través d’una carta que fou llegida al llarg de l’acte.

Ruben Suan, cap de llista de Som Poble, inicià la seva intervenció realitzant una breu anàlisi de l’actual situació del municipi i la comarca. Actualment, ens trobem davant d’una situació d’emergència social. El Vendrell és el municipi amb una taxa d’atur més elevada de Catalunya, amb uns índexs creixents de desigualtat, un fracàs escolar deu punts per sobre de la mitjana catalana, etc. Aquesta realitat ens planteja la necessitat de prendre una decisió: o escollim continuar amb el model de municipi que ens ha conduit fins aquí, o fem un pas endavant per recuperar El Vendrell, construir una democràcia més participativa i garantir el control popular de l’economia i la política del municipi.

Rubén Suan durant la seva intervenció

Per acabar la roda d’intervencions, David Fernández, Diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya, parlà de la importància del moment que ens ha tocat viure. El que passi al llarg dels pròxims mesos, decidirà el nostre futur, explicà el parlamentari de la CUP. Fernández també mencionà la importància de seguir teixint xarxes d’afinitat amb organitzacions polítiques, moviments socials, entitats i persones a títol individual per fer que la Unitat Popular esdevingui un contrapoder real amb capacitat transformadora.

David Fernàndez durant el seu parlament
L’acte conclogué amb l’actuació musical del cantautor Fito Luri i un sopar popular a la Plaça del Tívoli, un una seixantena de persones ens acompanyaren al final d’aquesta magnífica jornada.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites More

 
Dissenyat per Som Poble - El Vendrell | 2014